27. mar. 2024
Af Laura Dalgård Hansen

Håndbold-kendis overtager Christina Roslyngs job på kvindelandsholdet

Christina Roslyng
Christina Roslyng
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Christina Roslyng er stoppet som Team Manager på det danske kvindelandshold, og nu tager en tidligere landsholdsprofil over.

Christina Roslyng spillede en stor rolle på det danske håndboldlandshold, som hun debuterede på tilbage i 1998, men også i de senere år har den nu tidligere spiller haft afgørende betydning.

45-årige Christina Roslyng har nemlig været ansat som Team Manager på landsholdet. Hun stoppede efter VM i december af hensyn til sin familie.

Onsdag har Dansk Håndbold i en pressemeddelelse afsløret, hvem der overtager jobbet som Team Manager hos kvindelandsholdet, og det er også et kendt ansigt i håndboldmiljøet.

Det er nemlig den dobbelte OL-guldvinder og verdensmester Tina Bøttzau, der har scoret jobbet, som hun begynder i den 1. april.

Hun var en del af ’De Jernhårde Ladies’ tilbage i 1990'erne, og i sin flotte karriere nåede hun at spille 120 landskampe.

OL 2000 i Sydney. Finale i håndbold mellem Danmark og Ungarn 31 - 27. Anette Hoffmann, Christina Roslyng, Tina Bøttzau og Janne Kolling med medaljer.
Christina Roslyng, Tina Bøttzau og Janne Kolling efter OL-sejren i Sydney i 2000.
Foto: Jens Dresling/Politiken/Ritzau Scanpix

- Jeg glæder mig til at lære alle spillerne at kende og blive en del af det fællesskab, der er blevet skabt omkring landsholdet de seneste år. Der har været en spændende udvikling mellem ledere og spillere, hvor man har skabt en bæredygtig kultur, hvor der er plads til forskelligheder, siger Tina Bøttzau i en pressemeddelelse.

Hun er uddannet lærer og har også en master i trivsel- og ressourcepsykologi.

- Jobbet har en to-delt rolle. Noget handler om ren praktik og noget andet handler om at være en der er med til at synliggøre den kultur, som de arbejder med. Så kulturen på holdet ikke kun er noget vi snakker om, men også er noget, vi gør og kan se. Jeg glæder mig til at arbejde med et hold, hvor mennesket, med alt hvad det kan indebære af frustrationer og sårbarhed, og ikke kun elitesportsudøveren, er i centrum, siger Tina Bøttzau.

Tina Bøttzaus første landsholdssamling som Team Manager begynder den 2. april og varer frem til den 10. april.

Vi elsker Heroes Rødovre koncert
De tidligere håndboldspillere Janne Kolling, Tina Bøttzau, Camilla Andersen og Karen Brødsgaard.
Foto: Dan Mariegaard

Læs mere om: