Horoskoper

Velkommen til BILLED-BLADETs horoskoper

Herunder finder du dagens horoskop og en beskrivelse af dit stjernetegn. Du kan også se, hvordan din uge, måned eller hele året bliver for netop dit stjernetegn.

God fornøjelse!Hvordan beregnes et horoskop

Den faglige definition af et horoskop er, at det er en plantegning af vores solsystem, set fra den planet vi bor på. Når et horoskop beregnes, sker det ud fra en astrologisk beregning, der laves ud fra solens, månens og planeternes positioner.
 
Ordet horoskop stammer oprindelig fra de græske ord höra og scopos, der betyder ’tid’ og ’observatør’. Det er netop tiden og observationen der i sammenspil med solen, månen og planeternes position kan forudsige begivenheder på et bestemt tidspunkt.
Når et horoskop bliver lagt tegner astrologen et kort over himlen, med Jorden som centrum, som den så ud på fødselstidspunktet og på fødselsstedet, for den der får lagt sit horoskop.
 
Der findes dog flere forskellige typer af horoskoper, og der kan både lægges horoskoper for mennesker, nationer eller konkrete spørgsmål. De horoskoper, som du kan læse her på BILLED-BLADET, er alle horoskoper for mennesker og er fødselshoroskoper, der tager udgangspunkt i himlen i den periode, hvor man er født. 
 
Foto af horoskop

Stjernetegn

Når vi står her på Jorden, ser det ud som om, at solen bevæger sig i en stor cirkel rundt om os – én omgang hvert år. Den cirkel, som solen på den måde ’tegner’ på himlen, går under navnet ’Ekliptika’, og det er netop denne cirkel, som man i astrologien deler op i de tolv stjernetegn. 
 
På den måde bestemmes dit stjernetegn ud fra hvor på Ekliptika, også kaldet Dyrekredsen, solen var, da du kom til verden. Det betyder at dit stjernetegn, også er dit soltegn. 

De 12 stjernetegn

Det første stjernetegn er Vædderen. Forklaringen på hvorfor netop vædderen, hvis stjernetegn går fra den 21. marts – 20. april, er det første stjernetegn skal findes i forklaringen om forårsjævndøgn, som gerne falder omkring den 21.marts. Her står solen direkte over Ækvator, og denne placering skal ses som startpositionen for solen, når den skal til at påbegynde sin rejse rundt om Jorden og danne den cirkel, som deler vores stjernetegn op. De 12 stjernetegn der findes er: 
 • Vædder 
 • Tyr 
 • Tvilling
 • Krebs 
 • Løve 
 • Jomfru 
 • Vægt 
 • Skorpion 
 • Skytte 
 • Stenbuk
 • Vandmand 
 • Fisk

Hvad karakteriserer de forskellige stjernetegn 

Vædderen: 21. marts – 20. april 

Vædderen er lederen af flokken og gerne den første til at få sat gang i tingene, og de drives af den energiske tilgang, som er karakteriseret for dette stjernetegn. Vædderen er omstillingsparat og ikke bange for de udfordringer, som de møder på deres vej. Derfor siges Vædderen at være modig. 
 
Til gengæld er Vædderen også kendt for at have lidt af et temperament. Vædderen kan både blive hysterisk og få voldsomme raserianfald. Deres tålmodighed ligger på et meget lille sted.
 
Fordi Vædderen anses for at være en leder, som gerne styrer slagets gang, har Vædderen det ikke så godt med at tage i mod ordre. Det kombineret med deres til tider voldsomme temperament kan resultere i, at folk ofte kommer til at opfatte dem som forkælede møgunger, der vil have deres vilje.
 
 

 

Tyr: 21. april – 21. maj

Tyren er karakteriseret ved at være stabil og tålmodig, men de kan også være stædige. Tyren er lidt af en livsnyder, der finder sig bedst tilpas omgivet af nydelse og selvforkælelse. Materielle goder og en nydelsesfikseret livsstil er lige sagen for Tyren. 
 
Tyren rummer en vulkan af indre følelser. Det er sjældent, at de bliver sluppet løs, da de skjuler sig under den rolige overflade. Derfor kan de blive opfattes som meget private personer. 
 
Tyren har den holdning, at hvis tingene fungerer udemærket, som de er, hvorfor så lave dem om. Andre kan være af den opfattelse, at de fungere bedre med fremgang og forandring. Det er særligt i disse situationer, at Tyren bliver mistænksom, påståelig og dogmatisk og på den måde kommer til at virke stædig. 
 
 

Tvillingen: 22. maj – 21. juni

Tvillingen er karakteriseret ved at være livlig, energisk, fleksibel, alsidig, intellektuel og hurtigtænkende. De er nysgerrige og har en særlig trang til selvudfoldelse, og derfor er en levevej som skuespiller eller lignende ofte den vej Tvillingen vælger.  
 
Men de kan også blive rastløse, hvis tingene står stille. De anser nemlig helst, at der konstant foregår forandringer, og at tingene ikke står stille. Med andre ord er der altid fart over feltet på Tvillingerne. Det kan dog få folk til at anse Tvillingen som overfladiske, fordi de aldrig graver sig ned i detaljerne og nuancerne. 
 
Tvillingernes tegn er også dobbelthedens tegn, hvilket betyder, at de vil have mere end én af alting, det være sig både kærlighedspartnere og jobs. Og i kombinationen med deres evige frihedstrang kan det være svært at forblive i et forhold eller et arbejde. 
 
 

Krebsen: 22. juni – 22. juli 

Krebsen er en sammensat type, som rummer både bløde og hårde sider. Derfor vil mange anse Krebsen som kompleks og svær at forstå. Det betyder, at de den ene dag kan være venlige, sympatiske og indlevende mens de den anden dag er sure, vrantne og negative. Krebsen som stjernetegn ligner på mange måder dyret - krebsen. Der foregår en masse ting under overfladen, men uden på har det et beskyttende skjold.  
 
Krebsens største kvalitet er deres loyalitet, som gør dem til en god og tillidsfuld ven. De er nostalgiske mennesker, der ofte lever meget i fortiden. De gammeldags værdier gør, at de er inkarnerede familiemennesker, som er mest lykkelige, når de er omgivet af venner og familie. 
 
Hvis nogle fornærmer Krebsen er de ikke gode til at slå fra sig men surmuler i stedet. Og surmuleriet kommer også gerne til udtryk i en grundlæggende mistro til andre, hvor Krebsen føler, at alle er ude efter dem. Derfor har Krebsen ofte et negativt syn på livet og brug for konstant rosen og anerkendelse. 
 
 

Løven: 23. juli – 23. august

Løven er lidt af en entusiastisk, kreativ og generøs person med tendens til at være dogmatisk. Løven er dyrenes konge, og de er også ubestridt kongen i deres eget kongerige. De oser af selvtillid og elsker at befinde dig i rampelyset. De elsker simpelthen at være festens midtpunkt, og de gør det også godt med deres charmerende, livlige og medfødte entertainerkarakter. 
 
Løven styres af solen. Og ligesom solen spreder Løven både glæde og varme omkring sig. Løven minder faktisk meget om Solen, da de både er livsbekræftende, energiske, har en magnetisk personlighed, der evig og altid spreder lys. 
 
Løvens udfordringer er, at de hader kedsommeligheder og det almindelige, og derfor har det svært ved regler og rutiner. Deres lederpersonlighed gør også, at Løven helst gerne vil gå foran og bestemme. Af den grund kan de ikke altid forstå, at det ikke er dem der er ledere. Det i kombination med deres trang til altid at være i spotlyset gør, at andre kan opfatte Løven som værende ”for meget”. 
 
 

Jomfruen: 24. august – 23- september 

Jomfruen er perfektionist, en analytisk og arbejdsom person. De gennemgår alle fakta i forsøget på at finde sandheden. De er reserveret af natur og beskedne og fremfor alt, er de samvittighedsfulde. 
 
Hos Jomfruen foregår alt indeni hvor det syder af aktivitetstrang. Det skyldes, at Jomfruen er styret af planeten Merkur, der generelt leder mod aktivitet. Men andre kan faktisk trods det opfatte Jomfruen som rolig og fattet. 
 
Jomfruen har ordenssans og deres organisationstrang og arbejdsomhed gør, at de får tingene gjort med det samme. Men samtidig har Jomfruen også en tendens til at fokusere så meget på kendsgerninger, at de helst ikke træffer en beslutning, før de er sikre på, at den vil virke i praksis. Dette beskriver at de ofte unødigt forsinker processer. Desuden er deres hang til at gå i detaljer med til, at de ofte mangler fantasi og ikke er så inspirerende.  
 
 

Vægten: 24. september – 23. oktober 

Vægten er karakteriseret ved at være udadvendt, charmerende, aktiv, diplomatisk og social. Vægten styres af Venus, kærlighedens og skønhedens gudinde. Det betyder at vægten holder af alt hvad der er skønt, hvad enten der er tale om mad, kunst, musik eller mennesker. 
 
Vægten er en fabelagtig lytter og er derfor god til at få andre til at føle sig vigtige og interessante. Vægten fokuserer meget på menneskelige relationer og er både god til at etablere og pleje dem. Men i sidste ende handler det ofte bare om dem selv. Vægten er nemlig også narcissist og ønsker at være i centrum hele tiden. 
 
Fordi Vægten er betaget af skønhed dømmer de ofte andre op deres ydre, og bliver de nemt narret af charmens magt hos andre. 
 
 

Skorpionen: 24. oktober – 22. november

Skorpionen er kendetegnet ved at være fantasifuld, lidenskabelig og følelsesladet, men samtidig er de også stædige, vedholdende og urokkelige. Skorpionen er modsætningernes tegn. Det betyder, at de både er stærke og svage, uafhængige og omklamrende. 
 
Skorpionen er meget lidenskabelig, men det har også en bagside, for de kan være meget jaloux typer, der bærer nag og endog være hævngerrige. 
 
Skorpionen kan godt lide at have kontrol over tingene. Men det betyder også, at de reagerer meget negativt, hvis de mister kontrollen. Derfor er Skorpionen både en manipulerende, kontrollerende og grådig karakter. 
 
 

Skytten: 23. november – 21. december

Skytten er en energisk, ambitiøs og frihedselskende personlighed. De elsker deres frihed og søger i bund og grund uafhængighed. Skytten er et ildtegn, hvilket betyder, at de er aktive og entusiastiske i alt, hvad de foretager sig. 
 
Skytten har en munter og sprudlende personlighed, der altid ser fremad med stor optimisme. Den evige optimisme og gavmildhed som Skytten er kendetegnet ved har også en bagside. Skytten tænker nemlig ikke over konsekvenser, og ofte kommer de til at glemme aftaler eller giver løfter, som de ender med ikke at kunne overholde. 
 
Skytten kan have svært ved at indgå i et traditionelt forhold, da de elsker deres frihed og uafhængighed. Derfor har de svært ved at binde sig, og de har altid øje på udgangen.
 
 

Stenbukken: 22. december – 20. januar

Stenbukken er ambitiøs. De har et inderligt behov for succes, penge, status og autoritet og selvom de ikke er klar over det – kærlighed. Stenbukken er et jordtegn og et kardinaltegn, og denne kombination af praktik (jord) og initiativ (kardinal) medfører, at deres personlighed er gearet imod lederskab og magt. 
 
Stenbukken er symboliseret ved en ged, og dette er ikke helt tilfældigt. For ligesom geden har Stenbukken høje mål og hopper fra punkt til punkt imod målet. 
 
Stenbukken har en inderlig følelse af kun at kunne regne med sig selv. Derfor har de svært ved at have tillid til andre og svært ved at stole på medmennesker. 
 
 

Vandmanden: 21. januar – 18. februar

Visionær, original og anderledes – Vandmanden er indbegrebet af den gale opfinder. De går deres egne veje og nægter at følge andres regler. Vandmanden er derfor en sand idealist og opdager. 
 
Vandmanden ser sig selv som en sandhedssøgende person. En reformist og en der skal oplyse andre. De bliver ikke slået ud, hvis andre kritiserer eller afviser dem for deres til tider vilde ideer. Tværtimod gør det dem mere vedholdende, og derfor kan Vandmanden til tider anset som stædig.
 
Vandmandens største svaghed er, at de har tendens til at gøre dem selv vigtigere, end de er. Vandmanden er så opsat på ikke at være ligesom alle andre, at de nogle gange er anderledes blot for ikke at være ens. 
 
 

Fisken: 19. februar – 20. marts 

Fisken er modtagelig, intuitiv og følsom. Men fisken er også opfindsom, fleksibel og foranderlig. Fisken er tegnet for evighed og åndelig genfødsel. De søger det spirituelle i livet. 
 
Fisken er et vandtegn, og ligesom fisken i vandet er Fisken som stjernetegn i stand til at tilpasse sig til alle strømninger, der omgiver dem. Fisken bliver enormt påvirket af sine omgivelser og føler så meget, at de næsten kan overtage en anden persons problemer eller glæder. Derfor kommer de nemt til at overforkæle andre, og de har ofte tendens til, at vælge de forkerte mennesker at omgås. 
 
Fiskens største fejl er dens hang til at flygte fra alt, som de ikke ønsker at beskæftige sig med. Al fiskens følsomhed og overdrevne modtagelighed gør, at de skal kæmpe hårdt for at bevare deres stabilitet og styrke, hvilket også betyder, at fisken har svært ved at være disciplineret og er et usikkert menneske.