3. apr. 2024
Af Majken Munk

Bekræftet på pressemøde: Mikkel Hansen stopper karrieren

Mikkel Hansen
Mikkel Hansen
Foto: Søren Jul Lamberth
Efter flere rygter om fremtiden bekræfter Mikkel Hansen på et pressemøde onsdag middag, at han stopper karrieren som håndboldspiller.

Det skabte overskrifter, da Mikkel Hansens klub Aalborg Håndbold inviterede til pressemøde tirsdag eftermiddag.

Allerede da svirrede rygterne om, hvad der skulle ske på mødet, der blev indkaldt med emnet ”en snak om det fremtidige samarbejde” mellem Mikkel Hansen og Aalborg Håndbold.

Kort tid efter kunne flere medier heriblandt TV 2 erfare, at Mikkel Hansen på pressemødet, der fandt sted onsdag middag, ville annoncere sit karrierestop.

Nu er det bekræftet.

Det kunne den 36-årige håndboldspiller bekræfte på pressemødet med Aalborg Håndbolds direktør Jan Larsen.

- Jeg har nu i næsten 20 år været så priviligeret at leve af den sport, jeg elsker. Jeg har repræsenteret nogle af de største klubber i verden, spillet på det et af de mest vindende landshold, begyndte Mikkel Hansen, før han meddelte sit stop:

- Jeg tror, jeg er kommet til et sted, hvor jeg kan mærke, der er andre ting i mig, der trækker en smule, derfor føler jeg, at til sommer er det rigtige tidspunkt at lægge skoene på hylden.

Mikkel Hansen stopper karrieren efter denne sæson altså til sommer 2024 på trods af, at hans kontrakt løber et år mere.

Det har været en tid med op- og nedture i Aalborg Håndbold, hvor han i løbet af sine to år i klubben har været sygemeldt med stress og for tiden er ude i ubestemt tid som følge af en skade i lysken.

Der er meget, han i løbet af sin mangeårige aktive karriere har opnået.

Mikkel Hansen kan bryste sig af VM-, EM- og OL-medaljer, lige som han også har nationale mesterskabstitler under bæltet.

Han har spillet i store internationale klubber som FC Barcelona og Paris Saint Germain, hvor han spillede i ti år, men også de danske storklubber AG København, GOG og Aalborg Håndbold.

Håndboldspilleren kan også bryste sig af at have været kåret som verdens bedste mandlige håndboldspiller hele tre gange.

Desuden er han indehaver af tredjepladsen for flest landskampe på det danske landshold. Han debuterede i 2007 og har været med lige siden.

Spørgsmålet er, om han slutter sin karriere på landsholdet af med endnu en medalje ved OL 2024. Landstræneren har endnu ikke udtaget sit hold.

Læs mere om: