6. aug. 2017
Af af Malan Joensen og Dorte Quist

EM-finalen: Sølv til de danske fodboldkvinder

Holland vandt 4-2 over Danmark i EM-finalen.

Selv om de danske kvinder fik en drømmestart på EM-finalen mod Holland, blev det alligevel værtslandet, der løb med guldet.

Allerede efter knap syv minutters spil scorede Nadia Nadim kampens første mål på et straffespark.

Og derfra blev det kampen kun mere intens, idet der var hollandsk udligning to minutter senere. Derefter fik hollænderne for alvor blod på tanden og scorede igen, da der var spillet 27 minutter.

Det var dog ikke noget, der slog danskerne ud. Anføreren Pernille Harder fik fem minutter senere udlignet igen til 2-2, og det var også stillingen, da der blev fløjtet til pause på Twente Stadion.

Ud af 30.000 tilskuere på stadion var 1.000 danskere, og de sørgede for at bakke de danske fodboldkvinder op på fornem vis. Der blev råbt opmuntrende efter spillerne og sunget ”Vi sejler op ad åen”, og stemningen mellem de hollandske og danske fans var denne sensommeraften helt i top. Også kronprins Frederik, Lars Løkke Rasmussen, Karen Ellemann og Lykke Friis var klar til at heppe på fodboldkvinderne.

Da anden halvleg gik i gang var det til gengæld Holland, der fik en drømmestart. Efter fem minutter blev der scoret til 3-2 på et frispark, og omkring 10 minutter senere fik Stina Lykke i målet på mirakuløs vis reddet endnu en hollandsk bold fra at minimere de danske sejrschancer yderlige.

Et par minutter senere ventede der en stor dansk chance på en flot assist fra Pernille Harder, men det lykkedes desværre ikke at komme tættere på guldet.

Da der var to minutter tilbage af den ordinære spilletid fik hollænderne sat to streger under deres talent ved at sørge for et 4-2-resultat. Fire minutters tillægstid kunne desværre ikke ændre ved det resultat, og de danske spillere måtte skuffede se til, mens hollænderne jublede.

Et par danske skader gjorde heller ikke stemningen bedre.

- Jeg er virkelig skuffet og ked af det, sagde Nadia Nadim efter kampen til TV 2.