18. jul. 2023
Af Laura Dalgård Hansen

Jonas Vingegaard har den gule trøje, men Michael Mørkøv har en helt anden rekord i årets Tour de France

Jonas Vingegaard og Michael Mørkøv 
Jonas Vingegaard og Michael Mørkøv
Foto: Ritzau Scanpix og Mikael Rieck
Michael Mørkøv er lige nu den rytter i årets Tour de France, som har kørt langsomst, og det har hans børn det rigtig godt med.

Årets Tour de France er neglebidende tæt, og forud for tirsdagens enkeltstart fører Jonas Vingegaard verdens største cykelløb med bare 10 sekunder ned til Tadej Pogacar.

Den 26-årige Nordvestjyde kører derfor i den gule førertrøje, men han er ikke den eneste dansker, som i skrivende stund ligget forrest.

For hvis man vender klassementet på hovedet, er det også en dansker, der kan bryste sig af at have rekorden som den, der indtil videre har brugt længst tid på cyklen under Tour de France.

38-årige Michael Mørkøv er forud for enkeltstarten 4 timer, 45 minutter og 31 sekunder langsommere end Jonas Vingegaard, og det rækker til en 'førsteplads'. ’Andenpladsen’ tilfalder Cees Bol, der indtil nu er godt 10 minutter foran Michael Mørkøv.

- Når jeg siger, jeg ikke er specielt stolt af at ligge nummer sidst, er det fordi, jeg er konkurrencemenneske, og der er ikke nogen, der elsker at konkurrere, som ligefrem nyder at ligge nummer et, fortæller Michael Mørkøv til TV 2.

Hvis han også er indehaver af førstepladsen blandt de langsomste, når rytterne krydser målstregen på sidste etape på søndag, udløser det et rejsegavekort på 1000 euro, og det er en eftertragtet præmie, hvis man spørger Michael Mørkøvs børn.

- Da jeg nævnte over for børnene derhjemme, at der var et rejsegavekort, hvis jeg blev nummer sidst, syntes de helt klart, jeg skulle kæmpe for sidstepladsen, siger han til TV 2 med et grin.

Sidstepladsen i årets Tour de France betyder ikke, at Michael Mørkøv har gjort det dårligt undervejs. For ham betyder placeringen i klassementet ingenting, idet hans opgave er at være hjælperytter for sin kaptajn.

Læs mere om: