28. nov. 2013
Af Casper Nielsen

Lotte Friis: Svært at finde en kæreste

Lotte Friis
Lotte Friis
Foto: Hanne Juul (BILLED BLADET)
Svømmepigen Lotte Friis svømmer ikke i tilbud fra det modsatte køn. - Mændene føler, at det kan være skræmmende at lægge an på mig, afslører hun.

Den 25-årige svømmestjerne Lotte Friis er stolt af sine mange medaljer, men til BT fortæller hun, at medaljen altså også har en bagside, og at hun måske på grund af sin succes har haft svært ved at finde en kæreste.

- Jeg har hørt fra mine veninder, at det kan være lidt skræmmende at gå hen til en kendt kvinde og begynde at lægge an på hende. Jeg tror selv, at der er mange fyre, der ikke vil være til grin og have deres ego såret, siger Lotte Friis om sin mangel på en kæreste.

Kærester, fester og byliv har ikke været noget Lotte Friis har dyrket meget, skriver hun i sin ny bog, ’Figtheren’, der handler om hendes liv indtil nu.

Gået glip af meget

Bogen handler om pigen fra Blovstrød i Nordsjælland, der har kæmpet en ihærdig kamp for igen og igen at stå på sejrsskamlen.

Mens hendes jævnaldrende havde travlt med at udforske kærligheden, havde Lotte Friis selv travlt med at blive en endnu bedre svømmer.

I dag har hun opnået at vinde næsten alt inden for sin sport, men hun erkender blankt, at hun på grund af sin sport er gået glip af meget.

- Det ville da have været meget nemmere at finde en fyr, hvis jeg havde haft tid til at gå i byen og møde nye mennesker. Men jeg har bildt mig selv ind, at jeg altid kan få en kæreste, siger hun.

Hyggede med cykelrytter

I bogen kommer Lotte Friis også ind på en af de konsekvenser det har, NÅR hun har hygget sig offentligt med en mand.

Til DR-gallashowet "Sport 2009" i Herning hyggede hun og cykelrytterens Andy Schlecks sig ved den efterfølgende fest.

En episode, som slap ud, og blev omtalt flere steder.

Lotte Friis erkendte også den lille flirt dengang, men har aldrig fortalt om, hvilke følelser oplevelsen af at være i mediernes søgelys på den historie gjorde ved hende.

Et kys blev blæst op

- Jeg blev skuffet og rigtig ked af det, da historien om cykelrytteren Andy Schleck og mig slap ud.

- Det eneste, der skete, var, at vi kyssede hinanden under festen efter showet, og pludselig var det klistret op over det hele. Jeg tænkte jo, at det ikke var anderledes end, at en eller anden ukendt Gitte Hansen kysser en lige så ukendt Ole Pedersen, men fordi det var Lotte Friis og Andy Schleck, blev det vildt interessant, siger Lotte Friis til BT.

Til december begynder EM i Herning, hvor Lotte Friis naturligvis er med til at kæmpe for endnu mere dansk svømmeguld.

Læs mere om: