4. okt. 2023
Af Ulrik Ulriksen

Rørende hyldest på direkte tv: Elkjær og Laudrup takker pensioneret ven og legende

Preben Elkjær og Michael Laudrup
Preben Elkjær og Michael Laudrup
Foto: Martin Høien
Det var på alle måder de store følelsers aften i Parken torsdag aften, da FC København tørnede ind i Bayern München i en dramatisk Champions League-fodboldkamp. Som optakt til kampen hyldede Preben Elkjær og Michael Laudrup i studiet ved banen en helt særlig levende legende og ven.

For de tidligere fodboldstjerner og dynamitdrenge Preben Elkjær og Michael Laudrup var det en stor glæde og ære at hylde deres gode ven Svend Gehrs, som nu for alvor takker af og går på pension i en alder af 83 år.

Den særlige hyldest til ære for Svend Gehrs fandt sted på live-tv forud for Champions League-fodboldkampen i Parken mellem FC København og den tyske mesterklub Bayern München.

Gehrs er en af Danmarks største sportskommentatorprofiler gennem tiderne, og han var manden, der kommenterede Sepp Pionteks fodboldlandshold i 1980’erne, da dansk fodbold for alvor fik et stort internationalt gennembrud.

Svend Gehrs har været journalist og tv-kommentator i over 60 år, men nu går han definitivt på pension, lyder det fra hans arbejdsgiver, Viaplay.

Gehrs har de seneste sæsoner produceret kampindslag til Champions Leagues goalshow, hvor han har haft fokus på én kamp i løbet af aftenen og lavet speak til højdepunkterne.

Ifølge Viaplay har han i løbet af karrieren kommenteret omkring 1000 livekampe på tv.

Faktisk gik Svend Gehrs allerede på pension på i 2005, men han gjorde hurtigt comeback.

Laudrup og Elkjær hylder Gehrs

Tirsdag aften blev han hyldet i Champions League-studiet på direkte tv hos Michael Laudrup, Preben Elkjær og Peter Grønborg.

Preben Elkjær og Svend Gehrs
Preben Elkjær og Svend Gehrs
Foto: Jørgen Jessen/Nf-Nf/Ritzau Scanpix

Laudrup og Elkjær lagde ikke skjul på, at Gehrs er en mand, der har betydet meget for dansk tv og dansk fodbold og også har haft en stor betydning på et helt personligt plan for de to stjerner.

– Svend har været der, siden jeg var lille dreng. Jeg har hørt på Svend, mødt ham og arbejdet med ham. Jeg har ovenikøbet sendt Svend på pension en gang. Jeg har været hans chef. Det var rigtig godt, lød det blandt andet med et skævt smil fra en taknemmelig Preben Elkjær i fodboldstudiet i Parken.

– Det har været en fornøjelse. Tak, Svend, sagde Elkjær desuden og også Michael Laudrup bøjede sig i støvet for den gode Gehrs.

Læs mere om: