10. sep. 2013
Af Karina Didriksen

Stig Tøfting mistede sin søn: Jeg græd som pisket

Stig Tøfting.
Stig Tøfting.
Foto: AOP
Det er ti år siden, sportsmandens lille dreng døde af meningitis, og han kommer aldrig over sorgen.

Jon Sergej Tøfting var kun 26 dage gammel, da han i 2003 døde af bakteriel meningitis. Det er nu ti år siden, og Stig Tøfting er aldrig kommet sig over sin søns alt for tidlige død.

- Jeg har mistet begge mine forældre, da jeg var barn, men Jons død er det værste, der nogensinde er overgået mig, siger Stig Tøfting til Ekstra Bladet og tilføjer:

- Jeg kan kun komme i tanke om én ting, der må føles værre: at miste sit eneste barn. Vi havde heldigvis andre.

Han og ekskonen Betiina havde i forvejen tre børn, der på det tidspunkt var 13, ni og otte år, og Tøfting husker tydeligt, hvor forfærdeligt det var, da de forlod sygehuset med drengens livløse krop.

- Det var underligt at komme gående med sin lille, døde søn og så møde andre, glade forældre med en lignende børnelift. Forskellen var bare, at i deres lift lå et levende barn, fortæller han til avisen.

Den 44-årige TV-fodboldkommentator kommer sig aldrig over sorgen, men han glæder sig over, at han kan se sine andre børn vokse op.

- I de første cirka 100 dage græd vi selvfølgelig som piskede, men vi har jo heldigvis andre børn, som vi havde et ansvar over for, forklarer Tøfting.

Læs mere om: