10. okt. 2023
Af Majken Munk

Tæt på drastisk skridt: Cathrine Laudrup-Dufour var knust, da prinsesse Nathalie stoppede

Cathrine Laudrup-Dufour og prinsesse Nathalie
Cathrine Laudrup-Dufour og prinsesse Nathalie
Foto: Lars H. Laursen
Dressurrytter Cathrine Laudrup-Dufour afslører, at hun var knust, da prinsesse Nathalie stoppede som landstræner. Det fik hende til at overveje en svær beslutning.

Dressurrytter Cathrine Laudrup-Dufour har netop udgivet en selvbiografi, der rummer en lang række historier fra karrieren.

Cathrine Laudrup-Dufour har både EM- og VM-medaljer på sit CV.

Senest var hun i 2022 med til at vinde en guldmedalje med landsholdet i holddisciplinen ved VM.

Hun giver i bogen ifølge DR udtryk for, at det kun er en succes for hende at være en del af landsholdet. For én beslutning var ved at blive for meget for hende.

Det var, da prinsesse Nathalie stoppede på øjeblikkelig vis som landstræner for dressurlandsholdet i 2021. Hun blev dengang erstattet af et ekspertteam.

Prinsesse Nathalie havde inden da bestredet den stilling siden 2017.

Nu forklarer Cathrine Laudrup-Dufour i bogen, at hun faktisk overvejede at ride under et andet flag, fordi prinsessen stoppede som landstræner.

Det beskrives, at hun var ”meget ked af at miste hende”, fordi prinsesse Nathalie havde gjort et ”outstanding” stykke arbejde.

Til DR Sporten sætter hun flere ord på, hvorfor hun var ked af at miste prinsessen som landstræner.

- Hun bragte landsholdet sammen under én kappe og gjorde det til et landshold, hvor vi kæmpede for og med hinanden. Det frustrerede mig rigtig meget, at Dansk Ride Forbund afskedigede hende, fortæller hun til Sporten.

Cathrine Laudrup-Dufour understreger, at hun fik en del tilbud fra lande, men at hun siden har mærket, det passer hende bedst at ride for Danmark.

Læs mere om: