3. dec. 2016
Af Casper Nielsen

TILLYKKE: Europamester Flemming Povlsen fylder 50

Dorthe og Flemming Povlsen fotograferet til Dansk Fodbold Award 2016.
Dorthe og Flemming Povlsen fotograferet til Dansk Fodbold Award 2016.
Foto: Birger Storm
Fodboldstjernen fra EM 1992 runder det skarpe hjørne i dag.

Flemming Povlsens tårer af guld står brændt fast på nethinden.

Den aften Danmark vandt EM pokalen i Sverige, måtte dagens fødselar have følelserne ud, og mens en hel nation praktisk talt dånede af lykke, lod han glædes-tårerne rende til frit skue.

Sportsmanden havde ydet en præstation langt ud over det begribelige, og reaktionen er blevet et af de uforglemmelige billeder, som nationen husker fra fredag den 26. juni 1992, hvor Povlsen og co. gjorde Danmark til Europamestre ved at slå Tyskland 2-0.

I dag fylder Povlsen 50 år, men han arbejder stadig i fodboldens verden. Som kommentator er han med til at analysere det nye landsholds chancer på Kanal 5.

Danskerne er stolte

Privat er Flemming Povlsen på 22 år gift med Dorte Povlsen, som har fulgt ham trofast gennem en karriere, der bragte ham til Spanien, Holland og Tyskland.

Da Povlsen måtte indstille sin karriere i 1995 som fodboldinvalid, rejste de tilbage til Danmark og bosatte sig i Aarhus-området. På det tidspunkt havde de sønnen Nicolai, og et par år senere kom datteren Anne til verden.

LÆS MERE: Nu får fodboldfilmen premiere - se BILLED-BLADETs forside fra EM-sejren i 1992

Børnene er i dag 23 og 19 år, men ingen af dem er fulgt i deres fars fodspor.

– De interesserer sig for fodbold, men spiller ikke selv. De følger mest med i AGF. Jeg spillede selvfølgelig lidt med dem, da de var små, men de tog det ikke så vidt, som jeg gjorde, har Flemming Povlsen fortalt BILLED-BLADET.

Og hvordan børnene har det med, at han er en EM-helt?

– De bliver selvfølgelig også konfronteret med det, men jeg tror ikke, det er noget, de tænker så meget over. Det har jo ligget på sidelinjen gennem hele deres opvækst, at de har en far, der spiller fodbold, og som har fået en medalje, som danskerne er stolte af, har Povlsen sagt til BILLED-BLADET.

Han nåede 62 A-landskampe og scorede 21 mål.

BILLED-BLADET ønsker tillykke med dagen.

Læs mere om: