21. nov. 2014
Af Casper Nielsen

Tom Bogs fylder 70 år

Tom Bogs.
Tom Bogs.
Foto: AOP
Tom Bogs, den legendariske bokser, også kendt som ”Smukke Tom”, fylder i dag 70 år.

Tom Bogs boksede sin sidste kamp på sin 30-års dag. Han tabte og vendte aldrig tilbage til ringen efter sit nederlag til amerikaneren Tom Bethea.

Det er fyrre år siden nu, men bokseverden husker stadig dagens fødselar, Tom Bogs, der runder 70 i dag, skriver Politiken.

Efter boksekarrieren sluttede for 40 år siden, har Tom Bogs bl.a. været fangevogter i Vridsløselille og skraldemand. I dag lever han en stilfærdig pensionisttilværelse sammen med fru Irene, men københavnerdrengen huskes stadig for en af dansk boksesports fineste og mest farverige karrierer.

Tom Bogs voksede op i bokseklubben CIK på Christianshavn og hentede som amatør 69 sejre i 77 kampe - amatørhøjdepunktet var deltagelsen ved OL i Tokyo 1964, hvor kun en øjenskade stoppede ham i kvartfinalen. Efter det OL blev han en del af boksepromotor Mogens Palles professionelle stald, hvor Tom Bogs hurtigt blev voldsomt populær.

Ikke bare havde han sit sportsligt høje niveau, han så også godt ud og levede et liv med masser af fart på biler og damer.

Efter karrieren fulgte et noget andet livsbillede. Tom Bogs blev fangevogter i Vridsløselille og sjælesørger for blandt andet politimorderen Palle Sørensen. Derefter fulgte flere år som skraldemand og historierne om, at der gik lidt for mange bajere i den - noget Tom Bogs selv erkendte i et interview med BT for tre år siden.

Som professionel hentede Bogs 77 sejre i 87 kampe, og er som den eneste danske bokser optaget i sportens Hall of Fame.

Læs mere om: