Tom Kristensen: Min afdøde far er med mig i dag

Tom Kristensen tænker på sin afdøde far i forbindelse med Le Mans 24-timers racerløb Foto: AOP

Tom Kristensen

- Han døde her i foråret. Men han er stadig med mig. Og det vil han også være til Le Mans, siger han Tom Kristensen om sin far, i forbindelse med Le Mans i dag.

Lørdag d. 22. juni 2013 - af Jan Bergman

Fra i dag klokken 15 og et døgn frem skal Tom Kristensen forsøge at sikre sig endnu en titel i Le Mans. Danskeren jagter sin niende sejr i det årlige 24-timers-løb.

Og for første gang bliver det uden Toms far, Carl-Erik Kristensen, på sidelinjen.

Carl-Erik Kristensen døde af kræft i marts 70 år gammel. Men ifølge Tom Kristensen, så føler han stadig sin fars tilstedeværelse i det franske.

- Han døde her i foråret. Men han er stadig med mig. Og det vil han også være til Le Mans, siger Tom Kristensen til TV 2 Sporten.

Ringer for at høre sin fars stemme

- Han var selv racerkører og var med til at give mig passionen og energien - det drive, der skal til for at blive racerkører.

- Men det er da underligt, at man ikke lige har mulighed for, som jeg faktisk har gjort et par gange, at ringe til ham, siger 45-årige Kristensen, der afslører, at han fra tid til anden har ringet til sin afdøde fars gamle telefon for at høre hans stemme, fortæller den professionelle racerkører til TV 2 Sporten.

I år er det 17. gang, at Tom Kristensen deltager i Le Mans, hvor han med sine otte sejre holder rekorden for at have vundet løbet flest gange.

femina
  • Efterårets mange frugter er helt perfekt til at putte i tærte, Her får du opskriften på en lækker tærte med pærer
  • Det sort-hvide univers bliver jeg aldrig træt af. Dette efterår kombineres stilen med fine print og grafiske virkemidler. Så flot!
  • Nu kan du følge Betty, hver uge her på femina.dk Betty er 44 – ”30 plus det løse”, som hun plejer at sige. Hun bor i en mellemstor provinsby i Jylland, er fraskilt og mor til to tvære teenagere (en af hunkøn og en af hankøn). Til daglig arbejder Betty som lærer, men hun drømmer om at skabe sin egen smykkekollektion og har altid gang i en masse kreative projekter. Betty går meget op i at have et sundt sind og en sund krop. I hvert fald hvis hun selv skal sige det ... Betty har glædet sig meget til at fortælle om sit liv i FEMINA. Hun satser på, at hun nu får mange flere følgere, der vil like hendes kage-billeder på Instagram.
  • Vi skal begynde at tænke på vores hjerne, som de fleste af os tænker på vores krop: Som noget, der skal arbejdes med hele livet, siger en hjerneforsker
  • Nye modeller fra skomærket Skechers giver nu ikke kun en god fornemmelse i fødderne, men også i hjerte og sjæl.
udeoghjemme
  • Tilbage i 2011 mistede modemanden Erik Brandt sit livs Margit, der døde bare 66 år gammel. Tabet af Margit kastede Erik Brandt ned i et dybt hul af sorg og savn, men som alle kunne se i Vild med Dans, er Erik Brandt kommet så langt, at livet igen bliver levet.
  • Flere end 1000 mennesker og adskillige politihunde deltog, da 3-årige Kye blev begravet. Rya var en politihund i Oklahoma, og han blev dræbt af knivstik under tjenesten. Hunden blev begravet med fuld honnør i en kiste svøbt i det amerikanske flag.
  • Han blev bare topscorer. Nadja Kaaghs seje søn kæmpede sig gennem øjenbetændelse, forkølelse og træthed og blev topscorer på Nadjas hold, da de i weekenden gik Stafet for Livet.
  • En forfærdelig mistanke breder sig mod en 15-årig dreng fra Manchester. Han er anholdt, mistænkt for at have sat ild til et hundeinternat. En brand der har kostet 43 hunde livet. Den anholdte blev for nyligt overfaldet af en hund, og var så slemt såret, at han endte på sygehuset.
  • En 2-årig dreng forsvandt sporløst i går eftermiddags fra sin farmors hus. Da solen gik ned, var Valde stadig væk. Først efter han havde tilbragt hele natten i en skov med temperaturer omkring de 4 graders varme, er lille Valde endelig blevet fundet – i live.
viunge
seoghoer
elle
familiejournal