Tom Kristensen: Min afdøde far er med mig i dag

Tom Kristensen tænker på sin afdøde far i forbindelse med Le Mans 24-timers racerløb Foto: AOP

Tom Kristensen

- Han døde her i foråret. Men han er stadig med mig. Og det vil han også være til Le Mans, siger han Tom Kristensen om sin far, i forbindelse med Le Mans i dag.

Lørdag d. 22. juni 2013 - af Jan Bergman

Fra i dag klokken 15 og et døgn frem skal Tom Kristensen forsøge at sikre sig endnu en titel i Le Mans. Danskeren jagter sin niende sejr i det årlige 24-timers-løb.

Og for første gang bliver det uden Toms far, Carl-Erik Kristensen, på sidelinjen.

Carl-Erik Kristensen døde af kræft i marts 70 år gammel. Men ifølge Tom Kristensen, så føler han stadig sin fars tilstedeværelse i det franske.

- Han døde her i foråret. Men han er stadig med mig. Og det vil han også være til Le Mans, siger Tom Kristensen til TV 2 Sporten.

Ringer for at høre sin fars stemme

- Han var selv racerkører og var med til at give mig passionen og energien - det drive, der skal til for at blive racerkører.

- Men det er da underligt, at man ikke lige har mulighed for, som jeg faktisk har gjort et par gange, at ringe til ham, siger 45-årige Kristensen, der afslører, at han fra tid til anden har ringet til sin afdøde fars gamle telefon for at høre hans stemme, fortæller den professionelle racerkører til TV 2 Sporten.

I år er det 17. gang, at Tom Kristensen deltager i Le Mans, hvor han med sine otte sejre holder rekorden for at have vundet løbet flest gange.

femina
udeoghjemme
  • På væggen i fast-food-restauranten hænger et krammometer, som afslører, hvor mange kram Tim har givet. Tim har Downs Syndrom, og han er ikke bare stedets krammer. Han ejer og driver restauranten, og hans gode humør og livsindstilling er utrolig smittende
  • Er der noget mere bedårende end en babys første smil?Denne lille dreng er ikke mere end en uge gammel. Han ligger i sin mors arme og nyder tydeligvis livet. Hver gang hun nusser ham på kinden, smiler han bredt. Ikke bare en gang, men hele to gange smiler den lille dreng så stort, at alle hjerter smelter.Det er svært at se denne bedårende video uden at blive skruk. Prøv selv!
  • 22-årige Ditte Nielsen har meget at takke sin søn Tristan for. Før hun blev gravid havde hun sat kursen direkte mod afgrunden i et liv fyldt med stoffer. Men graviditeten og den lille drengs snarlige ankomst fik hende til at tage en stor beslutning. Hun ville være mor og fuldstændig fri for stoffer.
  • Hun besluttede at bruge noget af sin konfirmationsgave på at hjælpe alle de børn i Filippinerne, der ikke selv har råd til tøj, sko og tandbørster. Stephanie fra Årgang 0 samlede ind til børnene, og nu har hun så været i Filippinerne for at dele de nødvendige gaver ud til de fattige. Og Stephanies tøj var populært. Hun blev bestormet af børn.
  • En far i Florida i USA, blev så rasende, da han overraskede en 18-årig mand i færd med at voldtage hans 11-årige søn, at han bankede den 18 årige, så blodet flød. –Jeg gjorde bare det, jeg som far har ret til, forklarede han, da politiet ankom.
viunge
seoghoer
elle
familiejournal
  • Elsker du også chokolademousse?
  • Perfekt kage til mange. Den er nem at bage, og pyntet med frugt ser den dejligt indbydende ud.
  • Servér likøren iskold på en varm sommeraften
  • Er der noget skønnere end en lækker risotto? Eventuelt serveret med et glas kølig hvidvin... Her får I en nem opskrift på den skønne ret
  • Biskuitbunden er meget let og luftig med æg, sukker og mel. Den får en rigtig god og stabil konsistens, hvis man pisker æg og sukker over simrende vandbad.