22. jun. 2013
Af Jan Bergman

Tom Kristensen: Min afdøde far er med mig i dag

Tom Kristensen tænker på sin afdøde far i forbindelse med Le Mans 24-timers racerløb
Tom Kristensen
Foto: AOP
- Han døde her i foråret. Men han er stadig med mig. Og det vil han også være til Le Mans, siger han Tom Kristensen om sin far, i forbindelse med Le Mans i dag.

Fra i dag klokken 15 og et døgn frem skal Tom Kristensen forsøge at sikre sig endnu en titel i Le Mans. Danskeren jagter sin niende sejr i det årlige 24-timers-løb.

Og for første gang bliver det uden Toms far, Carl-Erik Kristensen, på sidelinjen.

Carl-Erik Kristensen døde af kræft i marts 70 år gammel. Men ifølge Tom Kristensen, så føler han stadig sin fars tilstedeværelse i det franske.

- Han døde her i foråret. Men han er stadig med mig. Og det vil han også være til Le Mans, siger Tom Kristensen til TV 2 Sporten.

Ringer for at høre sin fars stemme

- Han var selv racerkører og var med til at give mig passionen og energien - det drive, der skal til for at blive racerkører.

- Men det er da underligt, at man ikke lige har mulighed for, som jeg faktisk har gjort et par gange, at ringe til ham, siger 45-årige Kristensen, der afslører, at han fra tid til anden har ringet til sin afdøde fars gamle telefon for at høre hans stemme, fortæller den professionelle racerkører til TV 2 Sporten.

I år er det 17. gang, at Tom Kristensen deltager i Le Mans, hvor han med sine otte sejre holder rekorden for at have vundet løbet flest gange.

Læs mere om: