8. aug. 2013
Af Jan Bergman

Christian Bitz laver nyt TV-program om mad

Christian Bitz får eget TV-program Madmagasinet Bitz & Frisk
Christian Bitz får eget TV-program ?Madmagasinet Bitz & Frisk? på DR1.
Foto: AOP
Ernæringsekspert Christian Bitz går sammen med journalist Mette Frisk på DR og laver nyt madmagasin.

”Madmagasinet Bitz & Frisk” undersøger, hvad vores fødevarer egentlig indeholder og hvordan de påvirker vores krop. Magasin bliver fast del af nyhedstimen på DR1.

Hvordan limer man en skinke sammen? Hvorfor kan en hamburgerryg holde sig i to måneder? Hvor kommer vores rejer fra - og er der andet end rejer i posen? Hvorfor putter man gummi i sovs – og er det usundt?

I det nye madsmagasin ”Madmagasinet Bitz & Frisk” på DR1 bliver spørgsmålene belyst og besvaret, og Christian Bitz guider sammen med journalist Mette Frisk seerne gennem den jungle af myter og fakta, der omgiver vores fødevarer.

Magasinet vil bidrage med viden og perspektivering i den ofte ophedede og følelsesladede debat om fødevarer og sundhed, erklærer folkene bag programmet.

- Formålet med magasinet er ikke at sætte standarder for, hvad der er rigtig og forkert mad, men at oversætte varedeklarationerne, så folk ved, hvad de putter i munden, siger Mette Frisk.

Om Mette Frisk

Mette Frisk har været ansat som journalist i DR i 10 år og har især beskæftiget sig med undersøgende journalistik for programmer som TV-Avisen, Søndagsmagasinet og Kontant samt en række dokumentarprogrammer. Hun har tidligere prøvet kræfter med værtsrollen i dokumentarserien ’Testen’ og har senest været radiovært på P1 Morgen og P1 Debat.

Om Christian Bitz

Christian Bitz er uddannet cand. scient. i human ernæring. Han er tidligere forskningschef på Herlev Hospital og er forfatter til flere bøger om sundhed. Bitz er en af Danmarks flittigste foredragsholdere og har gennem flere år været fast ernæringsekspert på TV2 og klummeskribent i Berlingske og iForm.

”Madmagasinet Bitz & Frisk” bliver fast del af nyhedstimen på DR1, og har premiere den 13. august.

Læs mere om: