22. jan. 2014
Af Lisbeth Grube

Claus Meyer bygger nye restauranter på TV

Claus Meyer.
Claus Meyer.
Foto: AOP
På bare 12 timer skal den populære kok skabe en restaurant og lave mad til 1.000 mennesker i et nyt DR-program.

Begrebet fastfood får en helt ny betydning, når Claus Meyer blænder op for den nye programserie ”Pop up” på DR1.

I tre programmer skal kokken Claus Meyer med sit team besøge Ærø, Helsingør og Billund og sammen med et stort hold af frivillige etablere en pop up-restaurant for en dag. På blot 12 timer skal der bygges et køkken og en restaurant op fra bunden, der skal findes frivillige hjælpere, og de lokale råvarer skal i hus, så der kan laves mad til 1.000 mennesker.

- Jeg kan virkelig godt lide risikoen i konceptet: at måltidet i bedste fald bliver uperfekt - i værste fald en katastrofe, og at det hele afhænger af, hvordan og hvor godt, vi lykkes med at sprede ideen, og hvilket samarbejde vi kan få op at stå fra sted til sted, siger Claus Meyer i en pressemeddelelse.

En kæmpe fornøjelse for Meyer

I første program tager Claus og teamet til Ærø, hvor de skal etablere en restaurant i det gamle skibsværft på havnen i Marstal. Opbakningen til arrangementet er stor fra starten, og ærøboerne strømmer til med lokale råvarer og hjælper med alt lige fra tilberedning af maden til pyntning af lokalet.

- I bund og grund handler det jo om at skabe glæde, samarbejde og sammenhold gennem madlavning, og det har været en kæmpe fornøjelse at opleve den store involvering, vi har mødt rundt omkring i landet, siger Claus Meyer.

Første program, ”Pop up: Spis Ærø”, bliver sendt 29. januar på DR1.

Læs mere om: