14. apr. 2023
Af Catja Klarskov

Atlet bryder tavsheden: Blev seksuelt misbrugt som barn

Michaela Meijer 
Michaela Meijer
Foto: Ritzau Scanpix / Gladys Chai von der Laage
Den svenske atlet Michaela Meijer bryder nu tavsheden og deler, at hun som barn blev seksuelt misbrugt.

Den svenske topatlet, stangspringer Michaela Meijer, har for nylig taget et stort spring ud i det uvisse. I et langt og ærligt skriv deler hun nemlig sit største barndomstraume.

Her fortæller svenskeren, at hun som barn blev seksuelt misbrugt af en person tæt på hende.

Formålet er at bryde tavsheden og rette opmærksomhed på en helt særlig organisation.

29-årige Michaela Meijer er en af Europas dygtige stangspringere, og hun har tidligere udmærket sig både ved verdensmesterskaberne og de olympiske lege. Men atleten har også båret på en hemmelighed, der indtil nu har været ukendt for offentligheden.

Det deler hun i et ærligt og hjerteskærende opslag på sin Instagram-profil. Her fortæller Michaela Meijer, at selv om det stadig er svært at bruge ordet voldtaget, så er det præcis, hvad hun blev som barn.

Hun skriver desuden, at hun var heldig at have gode mennesker omkring sig, der så, greb og støttede hende, men svenskerens hjerte græder for de børn, der lige nu står eller har stået i en lignede situation uden nogen at betro sig til.

Opslaget er derfor lavet i samarbejde den svenske organisation “Storasyster”, der tilbyder et trygt rum til dem, som ikke har noget andet sted at gå for hjælp og støtte.

I Michaelas Meijers tilfælde nåede gerningsmanden aldrig at få sin straf, selv om hun allerede som barn brød tavsheden og udpegede ham. Han døde, inden retssagen blev afsluttet.

I øjeblikket kæmper den svenske atlet desuden en sej kamp for at komme tilbage i topform, således hun igen kan dyrke sin sport.

I sommeren 2021 var hun nemlig involveret i en bilulykke, der midlertidigt har sat hendes karriere på pause.

Læs mere om: