Dronning Margrethe udstiller sit livsværk

Foto: Flemming Jeppesen

Dronning Margrethe med sin kunst fra en tidligere udstiling med egne værker på Museet for Religiøs Kunst i Lemvig i 2009.

Dronning Margrethe åbner udstillingen ”Dronning Margrethe II – Et Livsværk”.

Onsdag d. 7. april 2010 - af Jan Bergman

Dronningen åbner udstillingen "Dronning Margrethe II - Et Livsværk" - om Dronningens egen kunst fra barndom til i dag på Skovgaard Museet i Viborg.

I anledning af dronning Margrethes 70-års fødselsdag den 16. april får publikum nu lejlighed til at opleve en del af majestætens egne værker fra de tidlige børnetegninger til de nyeste malerier.

I et interview med Berlingske Tidende fortæller dronning Margrethe om passionen for at skabe kunst og om, hvordan hun allerede fra barnsben var ivrig med en malerpensel.

- Jeg holdt ikke rigtig op med at tegne, men der kom et tidspunkt, da jeg holdt op med at forestille mig, at det var noget. Det var, da jeg var omkring 15, fortæller dronningen om sine tidlige erfaringer med kunsten.

- Jeg så jo også, hvad der skete i samtidskunsten, og jeg kunne se, at det, jeg lavede - det, jeg havde lyst til at lave - det var nok sjovt for mig, men det var ikke noget videre. Det var blot noget helt privat, konstaterer Margrethe i Berlingske Tidende.

Udstillingen bliver åbnet af dronning Margrethe onsdag kl. 15.00, men er først åben for publikum fra torsdag den 8. april til 15. august 2010.

Læs mere om udstillingen på Skovgaard Museets egen hjemmeside - klik her!

femina
 • Hindbærmousse er en skøn dessert du kan lave året rundt. Hindbærrene giver moussen den skønneste lyserøde farve
 • Mærker som Chanel, Saint Laurent, Rodarte, Salavatore Ferragamo og Haider Ackermann dikterer alle tern som tidens helt store trend. Slå dig løs i sorte, hvide, grå, blå, brune og røde varianter af tendensen.
 • Denne uges slankeopskrift byder på lækker omelet med lynstegte tomater og fennikelsalat. Retten smager også godt kold, så du kan sagtens bruge dem som et godt slankende frokostmåltid.
 • Mie Lerche elsker alt, hvad der er originalt. Så da hun søgte et nyt hjem, kiggede hun på velbevarede arkitekttegnede huse, mens hendes veninder faldt i svime over nyrenoverede murermestervillaer. Da hun fandt sin arkitektperle, var hun ikke i tvivl
 • Vi har alle vores små tricks i ærmet, når vi lægger mascara. Vores vipper skal være farvemættede, lange og adskilte, og alt fra sikkerhedsnåle til gamle mascarabørster kommer i brug for at skabe resultatet. Men en helt ny mascara revolutionerer nu både mascaraens arkitektur og vores måde at lægge den på – og resultatet er både holdbart og perfekt.
udeoghjemme
 • På Ude og Hjemme vil vi gerne være med til at bekæmpe mobning, og har i disse uger ekstra fokus på emnet. I denne uges blad kan du bl.a. læse om 13-årige Christina, der er blevet mobbet siden 0. klasse. I dag er mobberierne blevet så grove, at den unge pige har tænkt på selvmord. I denne uge får du desuden et nyt tillæg om 5:2 Kuren med kostplan, lækre opskrifter og kalorietabel. Du får naturligvis mange flere stærke artikler, spændende noveller, konkurrencer og tips og tricks i denne uges Ude og Hjemme.
 • Sommerens dejligste tærte er lavet af en mørdejsbund, der er dækket af hindbærmarmelade og toppet med friske, røde hindbær.
 • Da Mulle var 20 år, tog hendes liv en uventet drejning, som ændrede alt. Hun var gravid. I mange år måtte Mulle kæmpe hårdt for at bevise, at hun sagtens kunne være en god mor, selv om hun sad i kørestol. Bubber har mødt den livsglade kvinde, som i dag endelig har fået den kernefamilie, hun drømte om. Se den rørende video her.
 • Lige nu får du et godt tilbud på en gaveæske fra M2 Beauty i vores webshop.
 • 14-årige Nora har åbnet en blog, hvor hun deler sine inderste tanker omkring den kræftsygdom, som pludselig ændrede hendes liv. Nora græd, da hun fik beskeden, men i dag forsøger hun at se de positive ting i situationen.
viunge
seoghoer
elle
familiejournal
 • Lav en helstegt kylling med en smagfuld Jerkmarinade
 • Ummm.. prøv disse lækre og dekorative småkager. Bag dem med din yndlingsmarmelade og glæd kaffe-gæsterne eller familiens mindste
 • Skal du lave ovnkoteletter i aften? Her er to gode opskrifter på ovnkoteletter
 • Prøv en lækker chokolademousse med chili - inspireret fra Caribiens køkken
 • Bag en lækker kage med friske bær - du kan også bruge brombær