I dag løber prins Nikolai med OL-faklen

Prins Nikolai skal løbe et par hundrede meter med faklen på den sidste strækning.
Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET

Prins Nikolai skal i dag fredag repræsentere Danmark som fakkelbærer til det første ungdomsvinter-OL nogensinde, der finder sted i Innsbruck i Østrig.

Fredag, 13. januar 2012 - af Trine Larsen

Foruden 12-årige prins Nikolai er også de jævnaldrende københavnske skoleelever Julie Sofie Kofod-Jensen og Mohammed Ali Manssour med til at løbe for Danmark i den olympiske fakkelstafet, en ære, de har vundet gennem skolernes OL i sommer.

Prins Nikolai har både sin mor, grevinde Alexandra, og sin papfar, Martin Jørgensen, med til Østrig, hvor prinsens deltagelse som fakkelbærer vil være ekstra rørende, idet hans mormor, Christa Manley, er fra Østrig og bor i Wien, én af de 68 østrigske byer, som stafetten har været igennem på den 3.200 kilometer lange rute.

Prins Nikolai skal løbe et par hundrede meter med faklen på den sidste strækning, hvor han blandt andet får følgeskab af den franske præsident Sarkozys søn og en række andre børn og unge fra 60 forskellige lande, der siden 27. december har givet faklen videre til hinanden, når de har løbet.

Den østrigske værtsby, Innsbruck, der i forvejen er et populært vintersportssted, er vært for ungdoms-OL fra 13. til 22. januar og vil vise sine kvaliteter som ungdoms-OL-by.

Det bliver dog ikke første gang, at den tyrolske hovedstad lægger areal til konkurrencer mellem olympiske atleter. Byen var nemlig vært for Vinter-OL både tilbage i 1964 og 1976, men nu altså for første gang også ungdoms-OL, hvor 1059 topatleter i alderen 14 til 18 år skal være samlet og konkurrere i syv sportsgrene.

Danmark sender en lille trup på fem atleter inden for alpinski, langrend og skøjtning til Innsbruck, men de når dårligt i gang, inden prins Nikolai igen skal hjem for at deltage i sin farmor, dronning Margrethes regeringsjubilæum, der kulminerer lørdag og søndag.