Kronprinsesse Mary og præsidentfrue Mai i børnehave

Kronprinsesse Mary og Vietnams førstedame Mai Thi Hahn besøger børnehaven Humlebien i Hellerup. Foto: Martin Høien/BILLED-BLADET

Kronprinsesse Mary og Vietnams førstedame Mai Thi Hahn besøger børnehaven Humlebien i Hellerup.

Kronprinsesse Mary spiller en vigtig rolle som vært under det vietnamesiske statsbesøg.

Onsdag d. 18. september 2013 - af Ulrik Ulriksen

Kronprinsessen tog sig onsdag eftermiddag kærligt af Vietnams præsidentfrue Mai Thi Hahn, der efter et besøg hos dronning Margrethe på Fredensborg slot, havde fornøjelsen af at komme en tur i børnehave.

Mary sørgede for, at vise sin vietnamesiske gæst børnehaven Humlebien, som er en helt særlig institution.

Humlebien i Hellerup benytter sig således af Mary Fondens opskrift for, hvordan man hjælper børn til ikke at mobbe hinanden, men i stedet behandle hinanden med respekt og omsorg.

Mary og Mai Thi Hahn mødte både børn og pædagoger fra institutionen, og det var en livsbekræftende oplevelse for både kronprinsessen og præsidentfruen.

Vietnams førstedame var vild med de danske børn, og hun insisterede på at få en rundvisning på et par af stuerne, selvom det ikke var en del af det officielle børnehave-besøgsprogram.

femina
udeoghjemme
 • Uanset om man er barn eller voksen, er det hyggeligt at tælle ned til jul med små gaver og dejlige hyggestunder. Begynd dagene i december med en pakke og et lille vers, der fortæller, hvor gaven er gemt, eller hvad der skal gøres, inden der må pakkes op.
 • Uha, uha. Den var svær for Claudia Rex fra Vild med Dans. Hun var bare som forstenet af nerver og spænding, da hun sammen med sin dansepartner, Johannes Nymark, stod midt på dansegulvet og ventede på seernes afgørelse af, hvem der skulle med i årets semifinale i Vild med Dans.
 • Dan vidste ikke, at hans store kærlighed bar på en hemmelighed. Først da hun blev gravid, gik det op for ham. Alligevel kæmpede han, indtil den dag, det var for sent
 • Hvor dyb en sorg er det menneskeligt muligt at bære. Midt i glæden over snart at skulle være far, mistede Chris Picco pludselig sin gravide kone, Ashley Elizabeth Picco, 30. Lægerne reddede i første omgang det lille barn i moderens mave, men trods en hård kamp, overlevede Lennon James Picco kun i fire dage. Han sov stille ind i sin fars arme.
 • Gennem flere år kæmpede Kristy Kirchner og hendes mand, Royce, for at få et barn. De spinkede og sparede for at få råd til fertilitetsbehandlinger og endelig. Midt i oktober fik Kristy at vide, at hun var gravid. Men hun kunne ikke rigtigt glæde sig. For hun fik beskeden aftenen før, hun skulle begrave sin mand.
viunge
 • Wow, der er virkelig sket meget med Zac Efrons udseende i løbet af årene – kan du for eksempel kende ham som 13-årig? Se den vilde (og hotte) forvandling her!
 • Da en kendis for nyligt svinede Taylor Swifts numse på Twitter, kom BFF’en Lorde hende straks til undsætning! Se her, hvad der skete.
 • Vi ser nærmere på, hvad fyren, der har scoret Miley Cyrus, egentlig er for en! Læs med her, og bliv meget klogere på Patrick Schwarzenegger.
 • Der går sjældent lang tid mellem, at Kylie Jenner skifter sit look, og nu har hun ændret sin frisure igen! Se et billede af hendes nye look her.
 • Ved du, hvad cirkeltræning er? Ellers bør du helt sikkert lære det at kende! Læs om det her, og find ud af, hvordan man gør!
seoghoer
elle
familiejournal
 • Lækre småkager, der også kan serveres for glutenallergikere
 • Læsernes bedste opskrift kommer i denne uge fra Henriette Pedersen, Frøstrup. Se Henriettes bedste opskrift på hvidkålssuppe med bacon her
 • Prøv den lækre italienske dessert, tiramisu, med bl.a. mascarpone, kaffe og mandellikør
 • Efterårsfrikassé med kalv, kartofler og urter - lækker ret med masser af smag
 • Vi spiser citronfromage, panna cotta og creme brulée – men budding, som hører til samme familie, er gået i glemmebogen - men den er god, ikke spor besværlig og skal laves dagen før