Prins Henriks afrikanske passion

Foto: Hans Ole Madsen/Gl Holtegaard

Prins Henrik giver for første gang danskerne mulighed for, at få et indblik i hans store flotte samling af afrikansk kunst.

Få et unikt indblik i prins Henriks private samling af afrikansk kunst, når prinsen udstiller 200 udvalgte kunststykker.

Onsdag d. 29. april 2009 - af Jan Bergman

Prins Henrik udstiller for første gang dele af sin store private samling af afrikansk kunst, i forbindelse med sin forestående 75-års fødselsdag.

Gennem et begivenhedsrigt liv har prins Henrik opbygget en spektakulær samling, som danskerne nu får mulighed for at opleve.

Det sker når Gl Holtegaard og Silkeborg Kunstmuseum fra 2. maj til 26. juli, åbner dørene for udstillingen Til Guder, Ånder og Aner - Kunst fra Afrika i H.K.H. Prinsgemalens private samling.

Aldrig før har der i Danmark været udstillet så omfattende en udstilling af afrikansk kunst, som tæller omkring 200 personligt udvalgte masker og skulpturer fra prins Henriks private samling.

Her kan du se nogle af prinsens udstillede kunststykker...

1/6


(Foto:Hans Ole Madsen/Gl Holtegaard)

femina
 • Fire tips til apps, der optimerer din sundhed på en let, billig og motiverende måde
 • Tuned ind på kropsforkælelse med lækre shower gels, scrubs og bodylotions nu, hvor kroppen skal til at pakkes ind igen
 • Mette går mest i sort, selv om hun elsker farver og synes, hendes stil trænger til en update. FEMINAs stylist råder Mette til at have en god basisgarderobe af ensfarvet tøj i klassisk snit, men lidt print, sjove detaljer og anderledes materialer der kan pifte det hele op, så det bliver mere cool og alderssvarende
 • Findes der noget bedre end hjemmelavede flødeboller? Her få du opskriften på lækre flødeboller med marcipanbund fra Morten Heibergs bog "Heibergs søde tand"
 • Culottes er en af sommerens og efterårets store buksetendenser. De blev oprindeligt brugt af Europas overklassemænd tilbage i det tidlige 19. århundrede, men ses i dag på alverdens bloggere og fashionister. Om du kalder dem lange shorts eller korte bukser er sådan set lige meget, så længe de stopper lige under knæet. Brug dem til sneakers eller stilletter, og er det lidt for koldt ude, er det heldigt, at en lille strømpe kun vil pynte. Tag et kig i galleriet her og find din nye buksefavorit
udeoghjemme
 • Islands politi har verdens sødeste betjente. I hvert fald at dømme ud fra deres officielle Instagram-profil ”logreglan”. Her uploader betjentene de mest nuttede billeder fra deres hverdag på gaderne i Reykjavik og omegn. Se de mange søde billeder i galleriet nederst i artiklen.
 • Taylor døde 13 år gammel i en frygtelig skiulykke. Hendes forældre besluttede at Taylor i sin død skulle redde så mange mennesker som muligt. De oprettede en hjemmeside i deres datters minde, og derigennem fik Taylors mor sit største ønske opfyldt: At høre sin datters hjerteslag igen.
 • En flaske vodka om dagen og stoffer i weekenden. Heidi gik ud hver anden dag og hver anden dag lå hun på sofaen med tømmermænd fra dagen før. Alkoholen styrede hendes liv. Hun hverken så eller hørte sine børn.
 • En 49-årig kvinde fra New York kan takke færdselsbetjenten Gregory Zakoscielny for, at hun stadig er i live, efter at han forrige onsdag reddede hende fra kvælningsdøden på Bronx River Parkway.
 • En uskyldig snak under aftensmaden med sønnen William udviklede sig noget anderledes, end Amanda Sisse fra De unge mødre lige kunne forestille sig. For hvordan reagerer man lige, når ens treårige søn beder om at få en lillebror?
viunge
seoghoer
elle
familiejournal
 • Forkæl én du holder af med en lækker og saftig bøf. Servér den med hjemmelavet bearnaise og sprøde fritter
 • Glutenfri: Bag en skøn æblekage med kokos og mandler. Servér kagerne varme med flødeskum eller vaniljeis til. Kagen er også god til glutenallergikere
 • Prøv en lækker tomatsuppe med hvidløgsost og hjemmebagte rugstykker - du får opskrifterne på begge her
 • Lav små, lækre kager med æble og marcipan. Servér kagerne varme med flødeskum eller vaniljeis til
 • Her får du tre skønne pasta-retter: Spaghetti alla carbonara, Citronpasta med gedeost og spaghetti bolognese