Prins Henriks afrikanske passion

Foto: Hans Ole Madsen/Gl Holtegaard

Prins Henrik giver for første gang danskerne mulighed for, at få et indblik i hans store flotte samling af afrikansk kunst.

Få et unikt indblik i prins Henriks private samling af afrikansk kunst, når prinsen udstiller 200 udvalgte kunststykker.

Onsdag d. 29. april 2009 - af Jan Bergman

Prins Henrik udstiller for første gang dele af sin store private samling af afrikansk kunst, i forbindelse med sin forestående 75-års fødselsdag.

Gennem et begivenhedsrigt liv har prins Henrik opbygget en spektakulær samling, som danskerne nu får mulighed for at opleve.

Det sker når Gl Holtegaard og Silkeborg Kunstmuseum fra 2. maj til 26. juli, åbner dørene for udstillingen Til Guder, Ånder og Aner - Kunst fra Afrika i H.K.H. Prinsgemalens private samling.

Aldrig før har der i Danmark været udstillet så omfattende en udstilling af afrikansk kunst, som tæller omkring 200 personligt udvalgte masker og skulpturer fra prins Henriks private samling.

Her kan du se nogle af prinsens udstillede kunststykker...

1/6


(Foto:Hans Ole Madsen/Gl Holtegaard)

femina
 • Hindbærmousse er en skøn dessert du kan lave året rundt. Hindbærrene giver moussen den skønneste lyserøde farve
 • Mærker som Chanel, Saint Laurent, Rodarte, Salavatore Ferragamo og Haider Ackermann dikterer alle tern som tidens helt store trend. Slå dig løs i sorte, hvide, grå, blå, brune og røde varianter af tendensen.
 • Denne uges slankeopskrift byder på lækker omelet med lynstegte tomater og fennikelsalat. Retten smager også godt kold, så du kan sagtens bruge dem som et godt slankende frokostmåltid.
 • Mie Lerche elsker alt, hvad der er originalt. Så da hun søgte et nyt hjem, kiggede hun på velbevarede arkitekttegnede huse, mens hendes veninder faldt i svime over nyrenoverede murermestervillaer. Da hun fandt sin arkitektperle, var hun ikke i tvivl
 • Sandra synes, tiden er løbet fra hende. Hun er 37 år, men har den samme frisure, makeup og tøjstil, som da hun var 20. FEMINA foreslår Sandra en mere feminin og sofistikeret stil samt at blive bedre til at fremhæve sine former. ”Det handler om at få form på din krop, og det gør du ved at markere din talje
udeoghjemme
 • Skuespilleren Mia Lyhne var en af gæsterne, da Barbara Rothenborg – eller Nana – blev gift med sin Martin. Med som gæster i kirken var også Mias to piger, tvillingerne Astra og Andrea, 4. To skønne unger, Mia Lyhne valgte at få helt alene.
 • Sagen er så tragisk og mobningen så alarmerende, at 39-årige Amanda Stewart i desperation har offentliggjort billeder af sin døende søn. 12-årige Dylan blev mobbet så voldsomt, at han ikke så anden udvej end at tage sit eget liv. Nu håber hun, at mobbere og deres forældre tænker sig om en ekstra gang fremover
 • Barbara Rothenborg, 34, mest kendt for sin rolle som Nana i tv-serien af samme navn, er blevet gift. På en skytung lørdag ved Frederiksberg Kirke brød solen igennem, netop som Barbara – eller Nana – kom ud af kirken med sin nyslåede mand, Martin.
 • Whitney er muligvis den eneste i verden, som har hørt sin egen begravelse. Og den eneste brud der er gift i samme kirke, som hendes begravelse fandt sted i flere år tidligere. Hendes historie er en bizar beretning om en dødsulykke og en tragisk forveksling af en død og en levende pige.
 • Erica and Jared Pruett glædede sig. De ventede deres første barn sammen. 31. juli havde Erica termin, og det glade par kunne dårligt vente. Men fødslen kom langt tidligere end de to havde håbet. Allerede 25. april fødte Erica ved akut kejsersnit en lille dreng. Faktisk en meget lille dreng. Walker vejede kun 589 gram, da han blev født. Nu er han blevet 100 dage gammel og vejer næsten fem gange så meget.
viunge
seoghoer
elle
familiejournal
 • Lav en helstegt kylling med en smagfuld Jerkmarinade
 • Ummm.. prøv disse lækre og dekorative småkager. Bag dem med din yndlingsmarmelade og glæd kaffe-gæsterne eller familiens mindste
 • Skal du lave ovnkoteletter i aften? Her er to gode opskrifter på ovnkoteletter
 • Prøv en lækker chokolademousse med chili - inspireret fra Caribiens køkken
 • Bag en lækker kage med friske bær - du kan også bruge brombær