Torsdag, 5. februar 2009 - af af Annemette Krakau

Annemette Krakau: Fantastisk Grand Prix

Annemette Krakau

Annemette Krakau

Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
BILLED-BLADETs chefredaktør Annemette Krakau er glad for det danske Grand Prix - og træt af det internationale.

Tak Birthe Kjær. Tak Felix Smith. Og tak til produceren og holdet bag Dansk Melodi Grand Prix 2009, som i lørdags løb af stablen i Herning og på DR! For sikke en fest! Og jeg var endda ikke engang blandt de ellevilde tilskuere, der mærkede live-suset og fik taget til at lette i salen under showet. Jeg sad hjemme i stuen og hyggede mig med familien og frydede mig, som den grand prix-fan jeg er. For den magi, der i gamle dage var over årets musikfest, var tilbage!

Sange, melodier og kunstnere var et niveau over det, vi har set de senere år, scenografien var superflot, grand prix-juryen var tilbage, der var ægte grand prix-underholdning i pausen (normalt trækker man andre kunstnere ind, der blot virker forstyrrende) og så - frem for alt - var værterne Birthe Kjær og Felix Smith lige i skabet. De var perfekt castet, selvfølgelig med øje for at samle flere generationer om sangdysten. Og dén mission fuldførte de to blonde værter til punkt og prikke - måske mest af alt fordi man kunne mærke, at de havde sjælen med hele vejen.

Årets vinder, Niels Brinck, havde også hele pakken med sit nummer "Believe Again", der er skrevet af bl.a. verdensstjernen Ronan Keating. Vindernummeret har helt klart hitpotentiale, og vi burde have en chance ved det internationale Melodi Grand Prix i Moskva den 16. maj. Men… her er det, filmen knækker. For det store show har mistet sin uskyld, og konkurrencen er blevet uinteressant i takt med balladen om stemmeafgivningen og hemmelige alliancer landene imellem.

Jeg vil ønske, at magien vender tilbage til det internationale Melodi Grand Prix. Indtil det sker, er det dansk Melodi Grand Prix, der styrer!

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden