Annemette Krakau: Sandheden om Marys ”skideballe”

Kronprinsesse Mary er både professionel og samarbejdsvillig, og tonen mellem hende og BILLED-BLADET er rigtig god, fortæller chefredaktør Annemette Krakau.
Kronprinsesse Mary er både professionel og samarbejdsvillig, og tonen mellem hende og BILLED-BLADET er rigtig god, fortæller chefredaktør Annemette Krakau.
Foto: Hanne Juul / BILLED-BLADET
Overskrifterne har buldret om Marys raseri mod pressen – læs her hele den sande historie.

I sidste uge buldrede overskrifterne om, at en vred kronprinsesse Mary havde smidt den danske presse på porten i Tasmanien i forbindelse med kronprinsparrets besøg i en dyrepark. Og Mary blev både kaldt "rasende", "snobbet" og meget andet fra den pose med ord, der udløser rynker i panden og masser af læserbreve.

Den sande historie fra Tasmanien er en ganske anden.

Sandheden er nemlig, at Mary er både professionel og samarbejdsvillig, og at tonen mellem hende og os er rigtig god. Da kronprinsparret og deres børn skulle besøge dyreparken tog BILLED-BLADETs journalist og fotograf opstilling uden for porten. Da Mary kom forbi, spurgte vi, om vi måtte tage nogle billeder inde i parken. Og Mary svarede stille og roligt, at hun så inderligt ønskede et privat øjeblik med sin australske familie, og det bad hun os så mindeligt om at respektere. Hvilket vi gjorde. Beskeden blev kun givet på dansk, fordi vi var de eneste, der spurgte om lov. Den udenlandske presse var allerede inde i parken og fotograferede løs. For at få ro på situationen gik kronprinsparret så - hårdt presset - med til at stille op til billeder.

Efter besøget var BILLED-BLADETs journalist og fotograf naturligvis ærgerlige over at misse et godt billede inde i parken, men vi havde holdt vores aftale, hvilket Mary vidste. Hun gik i aktion og sørgede for at stille sine private familiebilleder fra besøget (se billederne i BILLED-BLADET side 4-5) til rådighed for BILLED-BLADET og et hold danske kolleger.

Mary kunne have været ligeglad. Hun kunne have trukket på skuldrene og opført sig "rasende" eller "snobbet", som der blev skrevet, at hun gjorde. Men Danmarks kommende dronning var alt andet. Vi er glade for Marys billeder, men vi er allermest glade for sandheden.

Med venlig hilsen
Annemette Krakau, chefredaktør

[email protected]

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden