19. dec. 2014
Af af Redaktionen, SØNDAG, Aller Media

Dorthe Kollo efter flere skilsmisser: Det er dejligt, at det endte så lykkeligt

Dorthe Kollo.
Dorthe Kollo.
Arkivfoto: Birger Storm
Dorthe Kollo har gennem sit 67-årige liv oplevet kærligheden på både godt og ondt.

Dorthe Kollo afsluttede for 16 år siden sit ægteskab med filmproducent Just Betzer, og netop dette ægteskab, var efter hendes eget udsagn det, som hun fortryder allermest i sit liv.

– Jeg bliver ved med at spekulere på, hvordan i alverden jeg kunne leve i fem år med en, der var så forkert for mig. Hvordan kunne jeg i den grad lade mig forblænde, siger hun til SØNDAG.

Efter bruddet tog det hende lang tid at komme sig, for hun havde en stor lede ved det, hun havde været igennem.

Færdig med at være forelsket

– Det er nok den periode i mit liv, hvor jeg har været allermest ulykkelig. Men efterhånden genvandt jeg min råstyrke.

– Jeg tabte omkring 15 kg og kom af med en masse af de aggressioner, der havde bygget sig op i mig i årene inden. Jeg gik også nogle lange ture ved vandet, spillede golf, læste bøger, så film og talte med mine veninder. Og jeg begyndte at arbejde for alvor igen. Alt det, der fik mit humør op og gjorde mig bevidst om, at jeg ikke længere behøvede at være afhængig af nogen som helst, siger hun til SØNDAG.

I et stykke tid bagefter var hun godt og grundigt brændt og ville ikke have mere med mænd at gøre.

Hun var færdig med at blive forelsket.

– Det var jo min tredje skilsmisse. Jeg besluttede, at jeg ville leve alene i fred og ro og klare mig selv, siger hun ærligt til SØNDAG.

– Men det holdt nu ikke så længe, for så mødte jeg Heiner, siger hun.

Cruise og kærlighed

På et krydstogtskib i Middelhavet blev hun inviteret hen til kaptajnens bord, og der sad en høj, blond tysker ved navn Heiner med de rareste blå øjne.

Dorthe fandt ham så tiltrækkende, at hun kastede sig ud i at fortælle ham om sit liv.

– Senere opdagede jeg, at det var Heiner, der ejede skibet. Han fortalte, at han var gift, men ikke havde levet sammen med sin kone i fire år. Jeg tænkte ved mig selv: Ham må jeg hellere holde fingrene fra, siger hun til SØNDAG.

Endte lykkeligt

Men så ringede Heiner til hende en lørdag aften, og sagde: "Jeg har et problem, jeg ved ikke, om jeg skal dreje til højre eller venstre her?". "Hvad taler du om?" spurgte hun.

Og så viste det sig, at Heiner var kørt hele vejen fra sit hjem i Bremen op for at besøge hende og holdt ved Fritidscentret lige om hjørnet.

De endte med at flytte sammen i hans hus i Bremen, og efter syv år blev de også gift.

– Det er fantastisk. Jeg nyder at stå op kl. 6.30 og spise morgenmad sammen med Heiner i fred og ro. Det er dejligt, at det endte så lykkeligt, siger Dorthe Kollo til SØNDAG.

Læs mere om: