5. jun. 2015
Af af Annemette Krakau

Her er BILLED-BLADETs powerkvinder

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/lise-noergaard_0.jpg
All Over Press
I anledningen af 100 årsdagen for at danske kvinder fik stemmeret, sender chefredaktør Annemette Krakau en kærlig tanke til nogle af de pragtfulde og magtfulde kvinder, der har været mest betydningsfulde i BILLED-BLADETs univers.

I dag, fredag, er det grundlovsdag. Jeg giver altid dagen en ekstra tanke, men i år giver jeg den flere. I år – den 5. juni 2015 – er det nemlig 100 år siden, danske kvinder fik stemmeret. Og i disse dage, på vej mod et folketingsvalg, er dét jubilæum ekstra tankevækkende.

Tænk, at der var engang, hvor ikke alle havde ret til at give deres mening til kende…

DR markerer hele ugen 100-års dagen med en lang række programmer på tværs af kanalerne, og på selve grundlovsdag får jubilæet ekstra fokus, når der klokken 20.00 på DR1 sendes en storslået festforestilling med den kongelige familie blandt publikum.

”Hvem har været dette århundredes mest betydningsfulde kvinder i Danmark”. Det er DR også – i anledningen af jubilæet – i gang med at hitte ud af via en stor afstemning i 10 forskellige kategorier. Spændende!

Jeg vil dog ikke stå tilbage for DR, så jeg har i anledning af de stærke kvinders uge lavet min egen power-liste over (nogle af) de mest betydningsfulde i BILLED-BLADETs univers igennem årene:

Kongelige: Dronning Margrethe
Forfatter: Lise Nørgaard
Teater og film: Ghita Nørby
Sport: Anja Andersen
Musik: Sanne og Anne (Salomonsen og Linnet)

Hvordan ser din liste ud? Skriv gerne til mig på min mail og fortæl.

God grundlovsdag.

Læs mere om: