17. feb. 2016
Af Preben Petersen

Her er de nominerede til BILLED-BLADETs TV-Guld

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/tv-guld-nomineringer_web-grafik_1200x675_0.jpg
Mange tusinde læsere af BILLED-BLADET har stemt! Mikkel Beha Erichsen kan helt exceptionelt kan vinde guld for femte gang.

BILLED-BLADETs TV-GULD uddeles for 27. gang fredag den 4. marts 2016, og traditionen tro sker det ved en eksklusiv gallafest på Hotel D’Angleterre i København, hvor cremen af den danske TV-branche er inviteret.

Til Guldfesten uddeles der priser inden for otte kategorier til årets bedste TV-værter og TV-programmer, og BILLED-BLADETs TV-GULD adskiller sig fra andre TV-priser ved, at det er BILLED-BLADETs læsere der suverænt afgør, hvem der vinder. Af samme årsag betragtes BILLED-BLADETs TV-GULD af både værter og TV-chefer som en af branchens vigtigste kåringer.

Populære TV 2-værter

De otte priser uddeles til Årets kvindelige og mandlige underholdningsvært, Årets kvindelige og mandlige nyhedsvært, Årets kvindelige og mandlige sportsvært samt Årets TV-program og Årets Nye TV-program.

Til dette års prisuddeling har TV 2 sat sig tungt på værtsnomineringerne, og særligt i kategorierne for Årets kvindelige og mandlige underholdningsværter, er det lutter TV 2-ansigter blandt de nominerede. Her finder man hos kvinderne erfarne ansigter som Michèle Bellaiche, Puk Elgaard og Louise Wolff, der alle tre tidligere vindere af prisen. Senest vandt Louise Wolff guldprisen sidste år, da hun var vært hos DR.

Mikkel Beha kan score guld for femte gang

Hos mændene har sidste års vinder Mikkel Beha Erichsen helt exceptionelt mulighed for at vinde prisen for femte gang, og den populære TV-vært er yderst taknemlig for den store opbakning fra BILLED-BLADETs læsere: ”Det må siges at være en kærlighedserklæring og et skulderklap, når nogen aktivt går ind og stemmer på én. Det er jeg virkelig glad for,” sagde Mikkel Beha Erichsen, da han sidste år vandt BILLED-BLADETs TV-Guld for fjerde gang.

I år er det op til TV 2-kollegerne Peter Ingemann, Steen Langeberg, Mikkel Kryger og Morten Resen at forhindre ham i at hjemtage den femte titel.

Tæt guldkamp om program- og nyhedsprisen

Sidste års vindere af titlerne som henholdsvis Årets kvindelige og Årets mandlige nyhedsvært, DRs Kåre Quist og Tine Gøtzsche, har igen i år mulighed for at hive prisen med hjem. Det samme gælder Morten Ankerdal, der endnu engang får mulighed for at genvinde titlen som Årets mandlige sportsvært. Årets kvindelige sportsvært skal findes blandt TV 2-værterne Heidi Frederikke Sigdal, Stine Bjerre Jørgensen og Camilla Nørgaard, mens sidste års vinder Ulla Essendrup slet ikke var sportsvært i 2015 og dermed ikke opstillet i kategorien.

I kategorien Årets TV-program indtager Mikkel Beha Erichsen igen en central rolle, da ’Kurs mod fjerne kyster’ er nomineret, men programmet er oppe i mod stærke formater som ’Arvingerne’, ’Gintberg på kanten’ og ’Vild med dans’, samt sidste års vinder ’Badehotellet’. Kategorien Årets nye TV-program er en helt ny kategori, som er indstiftet for at belønne de nye TV-programmer -og formater, som gennem overraskelser og friske tiltag er gået direkte ind i hjerterne på TV-seerne i 2015. Her kæmper ’Landmand søger kærlighed’, ’Rigtige Mænd’, ’Norskov’, ’Langt ude på prærien’ og ’På rejse med Riising og mor’ om titlen.

De nominerede til BILLED-BLADETs TV-GULD 2016

I vilkårlig rækkefølge.

Årets kvindelige underholdningsvært
Michèle Bellaiche
Lene Beier
Cecilie Frøkjær
Puk Elgård
Louise Wolff

Årets mandlige underholdningsvært
Mikkel Beha Erichsen
Steen Langeberg
Mikkel Kryger
Peter Ingemann
Morten Resen

Årets kvindelige nyhedsvært
Janni Pedersen
Tine Gøtzsche
Natasja Crone
Divya Das
Cecilie Beck

Årets mandlige nyhedsvært
Poul Erik Skammelsen
Mikael Kamber
Kim Bildsøe Lassen
Kåre Quist
Lasse Sjørslev

Årets kvindelige sportsvært
Heidi Frederikke Sigdal
Stine Bjerre Jørgensen
Camilla Nørgaard

Årets mandlige sportsvært
Peter Møller
Dennis Ritter
Morten Ankerdal

Årets NYE TV-program (programmer, der har haft premiere i 2015)
Landmand søger kærlighed (TV 2)
Rigtige Mænd (DR)
Norskov (TV 2)
Langt ude på prærien (TV 2)
På rejse med Riising og mor (DR)

Årets TV-program
Vild med dans (TV 2)
Badehotellet (TV 2)
Arvingerne (DR)
Kurs mod fjerne kyster (TV 2)
Gintberg på kanten (DR)

Foruden ovenstående otte priser uddeles også en af landets største og mest eftertragtede TV-priser på 100.000 kroner til BILLED-BLADETs TV-GULD for Årets bedste danske TV-dokumentar vist på TV i 2015. De nominerede i denne kategori offentliggøres ultimo februar.

Læs mere om: