17. mar. 2012
Af af Jan Bergman

Her er vinderne af BILLED-BLADETs TV-Guld 2011

Aftenens glade vindere af BILLED-BLADETs TV-Guld. Chefredaktør Annemette Krakau ses i midten
Aftenens glade vindere af BILLED-BLADETs TV-Guld. Chefredaktør Annemette Krakau ses i midten
sort kjole
Hele den danske TV-branche var samlet, da BILLED-BLADET her til aften uddelte BILLED-BLADETs TV-Guld.

  • Louise Wolff (DR) blev Årets kvindelige TV-vært
  • Mikkel Beha Erichsen (TV 2) blev Årets mandlige TV-vært
  • Ane Cortzen (DR 2) blev Årets Stjerneskud
  • Borgen (DR) blev Årets TV-program

København, den 16. marts 2012 - Hele den danske TV-branche var samlet, da BILLED-BLADET her til aften uddelte BILLED-BLADETs TV-Guld til Danmarks mest populære tv-værter og tv-program ved en storstilet gallafest i Odd Fellow palæet i København. Her er de første billeder fra prisuddelingen og vindernes umiddelbare reaktioner efter at have modtaget prisen:

Louise Wolff

- Det er helt vildt og uventet, at jeg skulle vinde - det plejer jo at være en af de andre sindssygt dygtige kvindelige TV-værter, siger en glad og meget overvældet Louise Wolff.
- Jeg tror, jeg har været heldig med at være vært på en række store programmer og begivenheder, som danskerne godt kan lide, og som i sig selv er rigtigt gode programmer - og så har jeg fundet en god balance mellem at være et helt almindeligt menneske på skærmen, og samtidigt være god til mit job. Det giver helt vild meget selvtillid, at det er læserne, der har stemt på mig.

Mikkel Beha Erichsen

- Jeg elsker mit job, og det tror jeg, at man kan mærke igennem skærmen. Men jeg havde ikke i min vildeste fantasi forestillet mig, at jeg skulle vinde to år i træk, fortæller en glad Mikkel Beha Erichsen.
- Det betyder utroligt meget, at det er læserne, som har stemt på mig, fordi jeg altid prøver, at være mest mulig Mikkel og lidt mindre TV-vært, når vi er i studiet.

Ane Cortzen

- Jeg er virkelig meget, meget glad for at få en pris fra et blad og nogle læsere, som elsker TV lige så meget, som jeg selv gør. Rent professionelt giver det ro og en god fornemmelse i maven, at vinde en så folkelig pris som BILLED-BLADETs TV-Guld. Jeg er jo bare mig selv, og det er jo fantastisk, at mit program både bliver set og er populært på tværs af mange forskellige segmenter, fortæller Årets Stjerneskud Ane Cortzen.

Adam Price

- Jeg er stolt og vanvittigt glad. Det er noget helt særligt, at det er BILLED-BLADETs læsere, der har givet os prisen - det er jo dem og seerne vi laver "Borgen" for og ikke en eller anden fagjury. Dertil er det jo også lidt fantastisk, at vi slår "Vild med Dans", som er et rigtig godt koncept, fortæller Adam Price, som lover en ny sæson af "Borgen" med endnu mere drama, endnu mere troværdighed og mere velskrevne manuskripter.

Læsernes og seernes pris

Selvom TV 2 havde flest nomineringer, var det DR, der tog flest priser med hjem ved den første halvdel af guldfesten, hvor det var BILLED-BLADETs læsere der bestemte. Modsat andre TV-priser, er det nemlig ikke branchefolk, der udpeger vinderne men BILLED-BLADETs læsere, som igennem den sidste måned har haft mulighed for at stemme på deres personlige favoritter.

- På BILLED-BLADET er vi stolte af den anerkendelse vores priser får. BILLED-BLADETs TV-Guld bliver i branchen betragtet som en af årets vigtigste begivenheder, da prisuddelingen fungerer som læsernes og seernes forlængede arm. At vinde en af værtspriserne er en direkte anerkendelse af, at man gør det godt, siger BILLED-BLADETs chefredaktør Annemette Krakau.

BILLED-BLADETs læsere er også vilde med Ane Cortzen

Ane Cortzen har fået stor ros i branchen som vært på DR 2s "TV!TV!TV!", og hendes friske stil er altså også populær blandt BILLED-BLADETs læsere, som havde stemt hende ind som Årets Stjerneskud foran Julie Zangenberg (TV 2) og Rie Helmer Nielsen (DR).

Louise Wollf fra Aftenshowet (DR) blev kåret til Årets Kvindelige TV-vært foran Lisbeth Østergaard (TV 2), Cecilie Frøkjær (TV 2), Michèle Bellaiche (TV 2) og Divya Das (TV 2).

Og for andet år i træk blev Mikkel Beha Erichsen fra TV 2s "Go' Morgen Danmark" kåret til Årets Mandlige TV-vært foran Abdel Aziz Mahmoud (DR) og Johannes Langkilde (TV 2), Morten Ankerdal (TV 2) og Jes Dorph Petersen (TV 2).

DRs dramaserie Borgen løb med titlen som Årets mest populære TV-program foran "Vild med dans", som ellers var læsernes favorit sidste år.

Vinderne af BILLED-BLADETs TV-Guld

Årets kvindelige TV-vært blev DRs Louise Wolff (DR) fra "Aftenshowet". Hun vandt prisen foran: Lisbeth Østergaard (TV 2), Cecilie Frøkjær (TV 2), Michèle Bellaiche (TV 2) og Divya Das (TV 2).

Årets mandlige TV-vært blev TV 2s Mikkel Beha Erichsen fra "Go' Morgen Danmark". Han vandt prisen foran: Abdel Aziz Mahmoud (DR), Johannes Langkilde (TV 2), Morten Ankerdal (TV 2) og Jes Dorph Petersen (TV 2)

Årets stjerneskud blev Ane Cortzen fra DR 2s "TV!TV!TV!" Hun vandt prisen foran Julie Zangenberg (TV 2) og Rie Helmer Nielsen (DR)

Årets TV-program blev DRs "Borgen", der vandt foran "Vild med dans" (TV 2), "Gintberg på kanten" (DR), "Lykke" (DR) og "Bonderøven" (DR)

Læs mere om: