Mandag, 5. november 2018 — af Niels Burgos

Nu er det afgjort: Her er Danmarks smukkeste herregård

Voergaard
Voergaard
Foto: Historiske Huse
Godt 10.000 danskere har blandt 17 nominerede valgt Danmarks smukkeste herregård. Men afgørelsen var tæt

Med 16 procent af stemmerne har Voergaard ved Dronninglund i Nordjylland vundet konkurrencen om at blive ”Danmarks smukkeste Herregård.” Voergaard vinder blandt 17 kandidater fra hele landet – kun et mulehår foran Lynderupgård ved Viborg, mens Ledreborg ved Roskilde kom på tredjepladsen.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Åbent for offentligheden

Det er organisationen Historiske Huse, der har afholdt konkurrencen - blandt andet for at sætte fokus på ejernes udfordringer med at vedligeholde store, historiske herregårdsanlæg. I Danmark er der ca. 770 herregårde fordelt over hele landet. 300 af dem er fredede, hvilket vidner om deres kulturhistoriske og arkitektoniske betydning som nationale klenodier. Voergaard er åben for offentligheden, da stedet i dag er indrettet som museum og bl.a. rummer landets største, privatejede kunstsamling og afholder middelaldermarked om sommeren og julemarked om vinteren. Voergaard er en enestående renæssancebygning fra 1500-tallet omgivet af Danmarks bredeste voldgrav.

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?
Klik her og læs hvordan
Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig? Klik her og læs hvordan

”Selvom over 10.000 havde stemt, var der kun 30 stemmer mellem første- og andenpladsen, og der var intens spænding til det sidste. Alle 17 herregårde er vindere i vores øjne, idet de er sluppet igennem vores eksperters nåleøje for overhovedet at blive nominerede blandt de over 700 danske herregårde. Men Voergaard er en værdig vinder og en fantastisk repræsentant for Nordjylland. Og så er det fantastisk, at det er et sted, der er åbent for offentligheden og støttet af masser af frivillige nordjyder,” siger Birthe Iuel, præsident for Historiske Huse i en pressemeddelelse.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden