1. mar. 2019
Af Lene Skriver Bak

Olegs krig vandt Danmarks største TV-pris

Holdet bag Olegs krig.
Holdet bag Olegs krig.
Foto: Martin Høien
Det blev ”Olegs krig”, der løb med sejren og de 100.000 kroner, da dette års TV-dokumentar-pris blev uddelt ved BILLED-BLADETs TV-GULD.

”Olegs krig – en barndom i kriges skygge” blev den store vinder ved BILLED-BLADETs TV-GULD-fest på Hotel d’Angleterre i København.

DR2-dokumentaren vandt nemlig den prestigefyldte Årets TV-dokumentar-pris og de medfølgende 100.000 kroner, der gør prisen til mediebranchens største TV-pris.

”Olegs krig”, der også var nomineret til en Oscar-statuette i år, fortæller om den 10-årige forældreløse Oleg, som sammen med sin bedstemor lever i det rædselsvækkende ingenmandsland mellem Rusland og Ukraine.

Årets TV-Dokumentar udvælges af TV-GULD-komitéen, der består af filminstruktør Bille August, komponist Bent Fabricius-Bjerre, filminstruktør Søren Kragh-Jacobsen, filmproducent Per Holst, skuespiller Cecilie Stenspil, programchef Karen Boel Thomsen, tidligere chef for DR-Dokumentar, cand.mag. Preben Wilhjelm, skuespiller og instruktør Hella Joof, radiovært og satiriker Huxi Bach, forfatter Sara Blædel, chefredaktør Annemette Krakau og producer Mads Egmont Christensen, der er formand for komitéen.

Læs mere om: