Olegs krig vandt Danmarks største TV-pris

Holdet bag Olegs krig.

Holdet bag Olegs krig.

Foto: Martin Høien

Det blev ”Olegs krig”, der løb med sejren og de 100.000 kroner, da dette års TV-dokumentar-pris blev uddelt ved BILLED-BLADETs TV-GULD.

Fredag, 1. marts 2019 - af Lene Skriver Bak

”Olegs krig – en barndom i kriges skygge” blev den store vinder ved BILLED-BLADETs TV-GULD-fest på Hotel d’Angleterre i København.

DR2-dokumentaren vandt nemlig den prestigefyldte Årets TV-dokumentar-pris og de medfølgende 100.000 kroner, der gør prisen til mediebranchens største TV-pris.

”Olegs krig”, der også var nomineret til en Oscar-statuette i år, fortæller om den 10-årige forældreløse Oleg, som sammen med sin bedstemor lever i det rædselsvækkende ingenmandsland mellem Rusland og Ukraine.

Giv BILLED-BLADET i julegaveKlik her og læs hvordan!

Giv BILLED-BLADET i julegave
Klik her og læs hvordan!

Årets TV-Dokumentar udvælges af TV-GULD-komitéen, der består af filminstruktør Bille August, komponist Bent Fabricius-Bjerre, filminstruktør Søren Kragh-Jacobsen, filmproducent Per Holst, skuespiller Cecilie Stenspil, programchef Karen Boel Thomsen, tidligere chef for DR-Dokumentar, cand.mag. Preben Wilhjelm, skuespiller og instruktør Hella Joof, radiovært og satiriker Huxi Bach, forfatter Sara Blædel, chefredaktør Annemette Krakau og producer Mads Egmont Christensen, der er formand for komitéen.