10. jun. 2023
Af Laura Dalgård Hansen

20 år efter Midsommer – nu mødes nogle af stjernerne fra gyserfilmen igen

Kristian Leth, Laura Christensen, Nicolai Jandorf Klok og Tuva Novotny i "Midsommer". 
Kristian Leth, Laura Christensen, Nicolai Jandorf Klok og Tuva Novotny i "Midsommer".
Foto: SF Film
I år er det 20 år siden, at gyserfilmen "Midsommer" havde premiere, og i den anledning mødes nogle af skuespillerne nu igen.

Gyserfilm er ikke det, der bliver lavet flest af i Danmark, men i år er det 20 år siden, at en af de måske mest kendte havde premiere.

”Midsommer” havde premiere i 2003, og den handler om en gruppe unge, der tager til Sverige for at fejre midsommer. Få uger forinden har Christians søster, Sofie, begået selvmord, og det viser sig, at sandheden om hendes død måske gemmer sig i de svenske skove.

I gyserfilmen medvirker blandt andre Laura Christensen, Kristian Leth, Julie Ølgaard, Lykke Sand, Jon Lange og Tuva Novotny, som alle siden er blevet store navne herhjemme.

Lykke Sand, Laura Christensen og Julie Ølgaard til premieren på "Midsommer" i 2003. 
Lykke Sand, Laura Christensen og Julie Ølgaard til premieren på "Midsommer" i 2003.
Foto: Claus Poulsen

I år er det 20 år siden, at filmen fik premiere, og i den anledning samles nogle af skuespillerne igen.

- Jon og jeg har sammen arrangeret en jubilæumsvisning af ”Midsommer” på mandag ude i Nordhavn, hvor vi tager 200 kroner pr. billet, og så går pengene til PlanBørnefonden. Så kommer nogle af de gamle spillere og laver en talk på scenen, fortalte Jon Langes hustru, influenceren Mette Marie Lei Lange, da hun og manden tidligere på ugen var til premiere på Julie Ølgaards nye film ”Englemageren” sammen med blandt andre flere af de gamle stjerner fra "Midsommer".

Jon Lange og Mette Marie Lei Lange
Jon Lange og Mette Marie Lei Lange
Foto: Martin Høien

Læs mere om: