Søndag, 31. maj 2020 - af Ulrik Ulriksen

25 år siden i dag: Første gang vi så Alexandra

Alexandra Christina Manley

Alexandra Christina Manley

Foto: Jesper Sunesen
Grevinde Alexandra har aldrig lagt skjul på, at hun fra sin ankomst til Danmark ønskede at være mere end et ansigt udadtil. Sådan kom det også til at gå.

Grevinde Alexandra tog den 31. maj for 25 år siden som den unge Alexandra Christina Manley fra allerførste øjeblik danskerne med storm.

Alexandra var et hit i havesalen

I rød spadseredragt og guldfarvede stiletter blev hun, med alle danskere og en stor del af resten af verden som publikum, præsenteret af en stolt prins Joachim ved forlovelsen i Havesalen på Fredensborg Slot.

Alexandra og Joachim mødtes første gang i 1994, og kun venner og familie havde kendt til deres forhold, så forlovelsen kom som en stor overraskelse for omverdenen.

Joachim og Alexandra

Joachim og Alexandra

Foto: Jesper Sunesen

 God til at tale dansk

Allerede ved sit første møde med offentligheden i 1995 gjorde Alexandra et unikt indtryk på alle med sin skønhed og sikre udstråling.

Da Alexandra kort efter ankomsten fra sit fødeland, Hongkong, viste, at hun mestrede det svære danske sprog, ville begejstringen ingen ende tage. Her var en kvinde, som levede op til de forventninger, som knyttes til et moderne kongehus.

Prinsesse Alexandra og prins Joachim

Prinsesse Alexandra og prins Joachim

Foto: Aller Foto

Romantisk bryllup

Efter det romantiske bryllup i november 1995 i Frederiksborg Slotskirke slog hele Danmarks ”Alex” og hendes Joachim sig ned på Schackenborg i Møgeltønder, og den nye prinsesse kastede sig ud i arbejdet som kongehusets nye markante medlem.

I BILLED-BLADET nummer 23., som udkommer allerede på onsdag kan du glæde dig til et kæmpe nummer, som blandt andet byder på fantastiske billeder fra grevinde Alexandras 25 år i Danmark.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden