10. apr. 2018
Af Lisbeth Grube

Alberte Winding på TV med familien: Sådan var min far

Alberte Winding.
Alberte Winding.
Foto: Birger Storm
Sangerinden Alberte Winding fortæller om livet i familien Winding i selskab med en stor flok familiemedlemmer i ”Kulturdynastier” på DRK tirsdag.

Familien Winding har sat sit aftryk på Danmark - ikke mindst forfatteren Thomas Winding, multitalentet med den magiske stemme, som døde for 10 år siden.

Nu fortæller familien om livet på godt og ondt i den nye DRK-serie ”Kulturdynastier”, hvor der zoomes ind på fire kendte, danske kulturfamilier. Thomas Winding var gift fem gange, og bl.a. børn og børnebørn beretter om et farverigt familieliv.

- Der var altid musik. Også når vi sov. Det var ikke noget med, at man tog musikken af, når børnene skulle sove. Der var konstant den dér lydside, fortæller Alberte Winding, datter af Thomas Winding, i programmet.

- Jeg kunne godt lide at være med min far på arbejde, for jeg kunne faktisk virkelig, virkelig godt lide at hænge ud med ham. Der var ikke noget bedre, siger Alberte.

Længsel er gået i arv

Hun og hendes halvsøskende, bl.a. Kasper Winding, husker dog også, hvordan deres barndom var præget af mange skift og afsavn.

- Jeg tænker, at der er en lidt sorgfuld længsel i familien, som handler om hele tiden at mangle en forælder. Det er gået i arv, erkender Alberte Winding i programmet.

Se familien Winding i ”Kulturdynastier” på DRK tirsdag den 10. april kl. 20.45.

https://imgix.billedbladet.dk/dr-0259279_2.jpg
Alberte Winding og datteren Josefine Winding.
Foto: DR

Læs mere om: