18. maj. 2021
Af Pia Meisner

Aldrig sket før: Dette har Jim Lyngvild fået lov til

Dronning Margrethe og Jim Lyngvild
Dronning Margrethe og Jim Lyngvild
Foto: Martin Høien
Jim Lyngvild udkommer i juni med bogen ”Kongelige skatte og kronjuveler”. At lave den har krævet et helt unikt samarbejde .

Som noget helt særligt har multitalentet Jim Lyngvild fået adgang til kongehusets og dermed dronning Margrethes fornemmeste skatte, deriblandt kronjuvelerne, som han har fået lov til at fortolke og fortælle om i en ny bog.

Det er bestemt ikke noget, alle får lov til, og det har krævet en særlig tilladelse fra Kongernes Samling.

Bogen, der udkommer den 17. juni 2021, har fået titlen ”Kongelige skatte og kronjuveler”.

”Aldrig før i historien er det sket, at en kunstner har fået lov til at gå på opdagelse i Danmarks fornemmeste skatkammer - og med frie tøjler har valgt de genstande ud, som hjertet begærer.

Selv kronjuvelerne, som ved festlige lejligheder bæres af rigets dronning har Jim Lyngvild, som den eneste fået tilladelse til at få ud af montrerne ved tilblivelsen af denne bog”, står der i pressemeddelelsen fra Kongernes Samling.

Multitalent og historiefortæller

42-årige Jim Lyngvild er en mand med mange talenter.

Han har skrevet og udgivet mere end 30 bøger, bl.a. fotobogen "Danmarks konger og dronninger" fra 2019, hvori han med egne kostumer og billeder fortolkede de kongelige gennem Danmarkshistorien.

Han står desuden bag skønhedsproduktserien Raunsborg og bryggeriet Frejdahl og har skabt flere udstillinger på steder som Koldinghus, Nationalmuseet og Kronborg Slot.

Lige nu er han aktuel med udstillingen "SOLO" på Holmegaard Glasværk.

Privat er Jim Lyngvild gift med Morten og parret bor på en vikingeborg nær Korinth på Fyn.

Hjemme hos Jim Lyngvild

GALLERI: Hjemme hos Jim Lyngvild

Læs mere om: