24. dec. 2022
Af Majken Munk

Anne Hjernøe afslører: Særligt to juleaftener har været bemærkelsesværdige

Anne Hjernøe
Anne Hjernøe
Foto: Søren Jul Lamberth
Traditioner holdes i hævd hjemme hos Anne Hjernøe, men to gange har hun og familien holdt bemærkelsesværdige juleaftner.

Anne Hjernøe holder for det meste en traditionsrig juleaften.

Men enkelte gange har hun og familien fejret den 24. december på helt andre måder.

Det stikker ud

Familien har nemlig flere gange været ude at rejse og dermed fejret juleaften langt væk fra Danmark.

- Vi gør tit det samme, så det der stikker ud, er når vi har været ude at rejse, men det er ikke fordi det nødvendigvis har været federe end de traditionelle juleaftener, fortæller Anne Hjernøes datter Camille til BILLED-BLADET.

- De er bare bemærkelsesværdige, fortæller Anne Hjernøe.

Anne Hjernøe og datteren Camille
Anne Hjernøe med sin datter Camille.
Foto: Søren Jul Lamberth

Som i en julefilm

Et år tog familien til USA med et vennepar for at holde jul. Det var som at træde ind i en amerikansk julefilm.

- Vi holdt jul i Vermont for nogle år siden, hvor det bare var hvid jul, kanotur og lave bål i en granskov. Vi fik gaver om morgenen og spiste stor julemiddag. Det var meget som en amerikansk julefilm, fortæller Camille Hjernøe.

- Vi boede på et træhotel oppe i bjergene, og så havde vi nogle gode venner med, som også har en datter på Camilles alder. Der var fuld konsensus om, at det bare var små hyggelige gaver, der kunne være i sokken, og så havde vi værelser, der havde pejs, så vi kunne hænge dem op kaminhylden. Så havde jeg booket en kanetur juleaftensdag med høj sol og sne. Vi kørte i kane ud i vildmarken, uddyber hun.

En varm jul

Familien har også holdt en noget anderledes jul i Argentina et år.

- Vi har også holdt jul i Argentina engang i Buenos Aires. Det var også sjovt, men der bliver det bare aldrig rigtig jul, fordi der er 35 grader. Det var skidesjovt, men mere pudsigt sjovt. Vi var der hele januar, fortæller Anne Hjernøe.

Men nu har familien besluttet, at de holder juleaften hjemme fremover.

- Det er kun de to gange, vi har været ude at rejse til jul. Som regel rejser vi hen over nytåret. Men Camille og jeg er blevet enige om, at vi holder jul derhjemme, og så kan man altid rejse bagefter, fortæller Anne Hjernøe.

Læs mere om: