22. dec. 2022
Af Majken Munk

Anne Hjernøes julemiddag er traditionel, men i år tilføjes en ny anderledes ret

Anne Hjernøe
Anne Hjernøe
Foto: Søren Jul Lamberth
Der er både and og risalamande på menuen hjemme hos Anne Hjernøe juleaften, men i år kommer der også noget helt nyt.

Anne Hjernøe er kendt for sine gode evner i et køkken, som hun har vist i tv-programmer som ”Annemad” og ”Anne og Anders”.

Når julemiddagen skal ordnes, er hun også i køkkenet. Men i år tilføjes der en ny ret til de traditionsrige.

Et alternativ

Anne Hjernøe skal holde jul hjemme hos sig selv med sin mand Folmer og deres datter Camille på 20 år. De får også selskab af Annes mor, søster, svoger og niecer.

Når de skal spise, er der and med alt hvad der tilhører, og så slutter de af med risalamande og kirsebærsovs.

I år kommer der formentlig en ny ting på bordet, og det står hendes datter Camille for.

- Jeg spiser ikke kød. Jeg laver min egen sovs fra bunden. I år tror jeg, at jeg skal finde et alternativ, for de seneste år har jeg faktisk bare spist tilbehør, fordi der er så meget, og det er så lækkert. Men jeg tror, jeg skal finde på en linsepostej, fortæller Camille Hjernøe til BILLED-BLADET.

Anne Hjernøe og datteren Camille Hjernøe
Anne Hjernøe og datteren Camille skal stå i køkkenet juleaften.
Foto: Søren Jul Lamberth

For Anne Hjernøe er det kun et plus, at der dukker nye retter op juleaften.

- Det er dejligt. Det er spændende. Vi kan alle sammen blive klogere, fortæller hun.

Mislykket forsøg

Camille har andre gange forsøgt at tilføje nye ting på julebordet. Det er bare ikke hver gang, at det er en stor succes.

- Jeg prøvede at indføre chips et år, men det gik ikke så godt, fortæller Camille.

- Nej, det gik ikke. Vi prøvede et år, fordi Camille gerne vil prøve det, men der var ikke rigtig efterspørgsel. Hvis man vil have chips, kan man jo spise dem før maden med en lille dip og en gintonic, svarer Anne Hjernøe.

Læs mere om: