23. maj. 2021
Af Majken Munk

Anne Linnet: Derfor er mit venskab med Ritt noget særligt

Ritt Bjerregaard og Anne Linnet
Ritt Bjerregaard og Anne Linnet
Foto: Hanne Juul
I mange år har musiker Anne Linnet været tætte veninder med den tidligere toppolitiker Ritt Bjerregaard. Venskabet betyder en hel del for dem.

Anne Linnet har længe været gode venner med Ritt Bjerregaard, selv om de kommer fra to forskellige verdener.

Hvad venskabet betyder, satte Anne Linnet ord på, da hun sammen med en del af Ritt Bjerregaards andre venner, fejrede den tidligere politikers nye bog ”Ovenpå” og hendes 80-års fødselsdag.

Betyder utroligt meget

Anne Linnet har i alle de år, hun har været venner med Ritt Bjerregaard sat pris på de snakke, de har haft sammen.

For hende er venskabet guld værd.

- Mit venskab med Ritt betyder utroligt meget for mig. Vi har igennem mange år efterhånden spist middage både med veninder og alene, hende og jeg, hvor vi diskuterer alt muligt venskabeligt, arbejdsmæssigt og privat, holdninger og meninger. Ritt er utroligt viden på mange felter, og det har været rigtig godt for mig, og jeg tror måske også, det har været rigtig godt for hende, siger Anne Linnet til BILLED-BLADET.

Mere mild

Når man er veninder igennem mange år, er man også med på sidelinjen i livets udvikling.

Da Ritt Bjerregaard stoppede som politiker, oplevede Anne Linnet at se en ny side af sin veninde.

- Det har været rigtig fint at opleve Ritt fra at være aktiv politiker – det er hun jo sådan set stadigvæk, selv om hun er blevet pensioneret, så er hun jo stadig super aktiv – har det været dejligt at mærke den ro og den mildhed, der er fulgt med i kølvandet på at stoppe inde på Christiansborg, siger hun.

Anne Linnet var også en af de få gæster, der overraskede Ritt Bjerregaard med morgenbrød tidligt på hendes fødselsdag onsdag den 19. maj 2021.

GALLERI: Gæster ved Ritt Bjerregaards bogreception 2021

Læs mere om: