Auktionshuset på TV2 fortsætter

Jesper og Birthe Bruun Rasmussen.

Jesper og Birthe Bruun Rasmussen.

Foto: Krestine Havemann
Tirsdag aften sender TV 2 "Auktionshuset", der skildrer livet i Danmarks førende auktionshus, Bruun Rasmussen. Heldigvis kommer der også nye afsnit, røber Jesper Bruun Rasmussen til BILLED-BLADET.

Når TV2 tirsdag aften kl. 20 sender den populære serie "Auktionshuset", kommer ejeren, Jesper Bruun Rasmussen, selv på podiet og svinger hammeren, når der sælges orientalsk kunst for flere millioner kroner.

Serien, der følger ét af Danmarks ældste auktionshuse, Bruun Rasmussen, kører på femte sæson. Og "Auktionshuset" er blevet så populært blandt seerne, at det heldigvis ikke er slut med denne sæson.

TV 2 har allerede bestilt nye afsnit, som skal vises til foråret, fortæller Jesper Bruun Rasmussen til BILLED-BLADET.

Seerne skal opleve jule-auktionen

Han er netop nu - sammen med sin søn Frederik og datter Alexa og auktionshusets mange dygtige eksperter - ved at optage de kommende udsendelser. Bl.a. kommer seerne til at følge husets store juleauktion, som finder sted og optages næste tirsdag.

- Jamen det er så morsomt, og nu er vi heller ikke så uvante med det hele mere. Vi er jo ikke skuespillere, så i de første mange afsnit gjorde vi mange forkerte ting og måtte flere gange tage noget om. Men nu kører det, fordi vi ved, hvad der skal til, og hvad der virker, griner Jesper Bruun Rasmussen, der har det fint med at blive genkendt på gader og stræder.

- Folk er så søde

- Ha ha ja, det er nu meget hyggeligt, og folk er så søde. Men dét, jeg er allermest glad for, er, at vi med udsendelserne har fået afmystificeret dét med auktioner. At folk nu ved, vi ikke er sådan nogle fine nogen, der kun har en butik, som sælger Hammershøi og Gauguin. At alle kan komme og få vurderet deres ting og sælge dem, hvis de vil. Vi har jo online salg med ting under 2.000 kroner og op til flere millioner, siger Jesper Bruun Rasmussen, der arvede hammeren af sin far i 1985 og har haft sin gang i huset i 50 år som auktionarius og ekspert - og stadig synes, det er sjovt.

- Ja, man ved jo aldrig, hvad folk kommer med i deres lille pose. Man kan virkelig blive overrasket, og dét er herligt, siger Jesper Bruun Rasmussen, der især er glad for, at tv-serien om auktionshuset ikke alene har øget interessen for at sælge på auktion, men også har øget tilliden til dem.

- Det bedste er, at folk føler sig trygge

- Det bedste er, at folk efterhånden føler sig så trygge, at de bare kommer ind med deres ting og sager. Det er en dejlig oplevelse, og så, at vi også får lejlighed til at vise, hvor meget vi virkelig gør for at sørge for, at alt er i orden, at tingene ikke er falske eller kopier. At vi virkelig undersøger folks genstande ordentligt og meget grundigt. Det er tit besværligt og tidskrævende, men her skal tingene altså være i orden, siger Jesper Bruun Rasmussen med eftertryk. 

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden