8. aug. 2019
Af Trine Larsen

Bent Fabricius-Bjerre og Caroline Henderson i nyt samarbejde

Bent Fabricius-Bjerre og Caroline Henderson
Bent Fabricius-Bjerre og Caroline Henderson
Foto: Peter Grosen
Komponisten Bent Fabricius-Bjerre og sangerinden Caroline Henderson har sammen fundet melodien i bogstavelig forstand. Den 94-årige komponist har nemlig skrevet en skøn melodi, som Caroline Henderson har lavet tekst til. Den opføres 17. august i Glassalen i Tivoli, når "Divaer i Glas" har premiere.

Når de fire danske divaer Caroline Henderson, Birgitte Hjort Sørensen og Kaya Brüel samt Anders Svendsen den 17. august 2019 går på scenen i Glassalen i Tivoli, genopliver de sammen den storhedstid, hvor alverdens store stjerner optrådte i Tivolis varieté.

Firkløveret vækker en enestående musikhistorie til live og giver den fordums svundne tids musik et nyt twist og stemme.

Bent Fabricius-Bjerre kan huske det hele

En af de få, som kan huske tiden, og selv var med og optrådte med stjerner i Tivoli som Marlene Dietrich, Josephine Baker, Ella Fitzgerald, er den 94-årige komponist Bent Fabricius-Bjerre. Da der var pressemøde på "Divaer i Glas" forud for premieren lørdag den 17. august, var Bent Fabric, som han kaldes, også tilstede. Han har nemlig komponeret en ny melodi, som Caroline Henderson har skrevet tekst til og som har fundet vej i forestillingen, "Rejsen", sunget af Carsten Svendsen - der spiller den legendariske konfrencier Preben Uglebjerg.

- Ja, det er da en meget sød lille melodi, siger komponisten beskedent og fortæller, at den faktisk blev til på en sjov måde.

LÆS MERE: Bent Fabricius-Bjerre: Marlene Dietrich var ubehagelig

- Jeg var ude og spille med Caroline og sad, mens jeg ventede, og klimptede lidt på klaveret med en lille melodi, jeg havde i hovedet. Pludselig sagde Caroline, - Nej, hvor er den sød ... må jeg ikke lave en tekst til den, fortæller Bent Fabric og smiler:

- Og dét har hun gjort rigtig godt, og Carsten Svendsen fremfører den rigtig fint, så det er jo perfekt, siger Bent Fabricius-Bjerre og beviser dermed, at han som 94-årig stadig har det og kan skrive en melodi, som giver publikum både gåsehud og våde øjne.

Dét samme håber de fire divaer sker, når de den 17. august har premiere på den musikalske cabaret, som Caroline Henderson faktisk fik ideen til for flere år siden og som nu er en realitet.

Læs mere om: