4. aug. 2020
Af Ulrik Ulriksen

Bent Fabricius-Bjerre valgte selv musikken til sin bisættelse

Bent Fabricius-Bjerre
Bent Fabricius-Bjerre
Foto: Martin Høien
For Bent Fabricius-Bjerre betød musikken alt, og han valgte, at et par mesterværker skulle spilles til hans egen bisættelse.

Bent Fabricius-Bjerre var afslappet og klar i mælet, da han lod sig interviewe af Mikael Bertelsen til ”Det sidste ord”, som blev vist mandag aften på TV2.

Interviewet har ligget i arkivet, og efter aftale med Fabricius-Bjerre blev det først vist efter hans død.

Bent Fabricius-Bjerre om nekrologerne

Bent talte på TV2 blandt andet om nekrologer og om sin egen bisættelse.

- I nekrologerne vil der nok stå det, der plejer at stå. Der er nok nævnt nogle af de melodier, som stadig hænger lidt på, lyder det fra Bent Fabricius-Bjerre, der selv er meget glad for kompositionen ”Norwegian Sunset”.

Fantastisk musik

Det fantastiske nummer er fra den kendte og elskede norske dukkefilm ”Bjergkøbing Grand Prix”, som blev et kæmpe hit i 1976

”Norwegian Sunset” blev efter Bent Fabricius-Bjerres eget ønske spillet til hans bisættelse.

Jazzmusik til bisættelsen

- Det skal ikke være nogen stor begravelse. Det skal kun være familien. Det skal ikke være nogen kirkelig begravelse. Det skal være stille og roligt med børn, børnebørn og oldebørn, og så skal de spille "Norwegian Sunset", og lidt jazzmusik, lyder det fra Fabricius-Bjerre til Mikael Bertelsen i TV2-interviewet.

Bent fortæller også, hvilken jazzmusik, han vil have spillet til højtideligheden.

- Art Tatum, en af verdens bedste pianister fra det forrige århundrede. ”Gone with the wind”, siger Bent Fabricius-Bjerre.

Læs mere om: