Onsdag, 6. april 2022 - af Laura Dalgård Hansen

Caroline Fleming efter ADHD-diagnose: Sådan har det påvirket mig

Caroline Fleming

Caroline Fleming

Foto: Dan Mariegaard
Caroline Fleming fik sidste år diagnosen ADHD, og det har givet hende en helt ny forståelse af sit eget liv.

Efter mange år i udlandet flyttede Carline Fleming og hendes børn tilbage til Danmark i 2019, og siden er der sket meget.

Ikke mindst fordi diagnosen ADHD er blevet en del af familiens hverdag. Da den tidligere baronesses yngste søn, Nicholas, begyndte i en dansk skoleklasse, viste det sig hurtigt, at han var anderledes, og i 2020 fik han diagnosen ADHD.

Anderledes på godt og ondt 

Året efter, i februar 2021, fandt dengang 45-årige Caroline Fleming ud af, at også hun selv har diagnosen, og det har gjort en stor forskel for hende.

- Det har gjort, at jeg forstår meget mere af mit liv. Hvorfor jeg var, som jeg var, da jeg var barn og teenager. Hvorfor jeg har kunnet træffe beslutninger og gøre, som jeg har gjort i mit voksne liv også. Det har virkelig givet mig en forståelse for mig selv på et meget hørt niveau, som er superfedt at have, fortæller Caroline Fleming og uddyber:

- Man er anderledes, når man har en diagnose – på godt og ondt. For man har også superkræfter, der gør, at man har et andet energiniveau, som gør, at man kan eksekvere meget mere. Jeg synes, det er smukt at tænke på, at diagnoser er en kæmpe gave, hvis man kan lære at åbne dem. Og det kan man først, hvis man får de rigtige værktøjer. Det ville jeg elske at øse ud af herhjemme.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Der mangler fokus på ADHD

Caroline Fleming er i dag ambassadør for ADHD-foreningen, hvor hun blandt andet arbejder for at give bedre muligheder til de børn, der har diagnosen.

- Det er noget, jeg er rigtig glad for, og som er rigtig vigtigt og nødvendigt og noget, som jeg virkelig føler er det helt rigtige for mig at bruge min tid på.

- Vi bor i et land, hvor der mangler fokus på et område, som er væsentligt større, end jeg tror, man overhovedet begriber. Der er så kæmpe et behov for hjælp og støtte, fordi der er så mange, der lider voldsomt. Jeg har selv været der. Jeg ved, hvordan det føles, når man har et barn med en diagnose, eller man selv har det, og den forstyrrer på en måde, man næsten ikke kan begribe, hvis man ikke selv har oplevet det, fortæller Caroline Fleming.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden