23. dec. 2022
Af Laura Dalgård Hansen

Christian Degn deler rørende julehistorie: Mormors juletradition er gået videre til lille Vagn

Christian Degn
Christian Degn
Foto: Lars H. Laursen
Christian Degns mormor døde for mange år siden, og hendes hjemmelavede julekalender er nu gået i arv til tv-værtens søn, Vagn.

Julen er forbundet med mange traditioner, og efterhånden som man får børn, opstår der for mange nye traditioner.

Det gælder også hos Christian Degn, der blev far til skønne Vagn i juni.

Mormors hjemmelavede julekalender er gået i arv

- Da jeg var lille, havde min mormor broderet en fin julekalender til at hænge på væggen med ringe på, som jeg havde, fra jeg var lille. Det var megafedt. Nu har min mor sendt både min brors og min ud af hjemmet. Jeg tror, hun har det lidt specielt med, at de ikke skal hænge derhjemme, fortæller Christian Degn, der udover at være blevet far, også er blevet farbror her i 2022.

- Vi snakkede om, hvor stolt og glad min mormor ville være, hvis hun havde vidst, at nu gik de videre til lille Martha og lille Vagn. Nu bliver jeg helt rørt.

- Min mormor døde i 1990’erne. Hun var en megasej dame, der var oversygeplejerske på Randers Centralsygehus, og hun var også meget historisk bevidst. Hun havde nok en ide om, at hun ikke ville leve, da jeg blev konfirmeret, så hun havde lagt penge til side, så min mor kunne købe et ur til mig for dem. Ved særlige begivenheder har jeg det på. For eksempel første gang, jeg skulle lave ”Hvem vil være millionær”, hvor jeg tænkte, at jeg skulle have mormor med om armen. Nu er mormor også med i Vagns juleliv, fortæller Christian Degn, der skal holde jul kæresten og sønnen samt sine forældre, svigerforældre og kærestens bedstefar.

Christian Degn med kæresten, Trine, og sønnen, Vagn. 
Christian Degn med kæresten, Trine, og sønnen, Vagn.
Foto: Søren Jul Lamberth

Læs mere om: