22. feb. 2015
Af af Hanne Rask

400 til Oscar-fest hos ambassadøren

Amssadøren Rufus Gifford (t.h.) og hans kæreste, Stephen, havde sørget for en Oscarstatuette i overstørrelse til den flotte fest på Rydhave.
Amssadøren Rufus Gifford (t.h.) og hans kæreste, Stephen, havde sørget for en Oscarstatuette i overstørrelse til den flotte fest på Rydhave.
Foto: Lars H. Laursen/BILLED-BLADET
Lørdag aften var der fest for venner og filmbranchefolk, da den amerikanske ambassadør, Rufus Gifford, holdt Oscar-fest i sin residens, Rydhave.

- Havde det været i USA, var folk nok blevet hjemme i det her vejr, men fordi vi er i Danmark, tror jeg de kommer, smilede den amerikanske ambassdør, Rufus Gifford, der sammen med filmbranchen havde inviteret til Oscar-arrangement i sin smukke residens, Rydhave på Strandvejen i Charlottenlund.

Festen blev afholdt lørdag aften, og vejret bød på kulde, blæst og sne, men ambassadøren fik ret; det afholdt ikke de små 400 inviterede gæster fra at dukke op i ambassadør-boligen.

Anledningen var den forestående Oscar-nat, og for Rufus og hans kæreste, Stephen Devincent, var det en god måde at få hilst på den danske filmbranche.

Det var ambassadøren selv, der fik ideen til et Oscar-arrangement sidste år, og grundet succesen var konceptet i år udvidet, og endnu flere folk var inviteret. Både parrets private venner, skuespillere og filmfolk var til stede, og i den forbindelse nævnte Rufus Gifford filminstruktøren Finn Nørgaard, der mistede livet foran Krudttønden sidste weekend. Han var nemlig en del af filmbranchen og kunne meget vel have været til stede ved aftenens arrangement.

- Jeg synes, det er vigtigt, vi mindes ofrene fra sidste weekend, og det vil jeg nævne i min tale, men jeg ser også dette arrangement som en måde at blande dansk og amerikansk kultur på, og så kan vi bare godt lide at feste, sagde den sympatiske ambassadør.

Læs mere om: