60 år i dag: Til lykke til Michael Moritzen

Dagens fødselar var ofte ved sin far, Henning Moritzens, side. Her er de to til en legatuddeling i Skuespillerforeningen i 2010.

Dagens fødselar var ofte ved sin far, Henning Moritzens, side. Her er de to til en legatuddeling i Skuespillerforeningen i 2010.

Foto:Krestine Havemann/BILLED-BLADET
Han var allerede som barn kendt i kraft af sine forældre, Henning Moritzen og Lise Ringheim. Men dagens fødselar har gennem en lang karriere bevist, at han så absolut også kan selv.

Når skuespilleren og forfatteren Michael Moritzen i dag fejrer sin 60-års fødselsdag, kan han se tilbage på en karriere i dansk teater og film, der er længere end de flestes. Han debutterede nemlig allerede som 13-årig i Ebbe Langbergs film "Det er så synd for farmand". Siden har han med stribevis af roller og instruktør-opgaver bevist, at han var andet og mere end bare sine forældres søn. Michaels forældre var Henning Moritzen og Lise Ringheim - i mange år power-parret indenfor dansk skuespil. Michael mistede sin mor, Lise RIngheim, i 1994, og indtil Henning Moritzens død for to år siden, sås far og søn ofte sammen til premierer på de københavnske teatre.
Michael er stadig yderst aktiv som skuespiller. Han har haft roller i de fleste af de store TV-dramaer gennem de senere år - og alene i år har han stået på scenen i både Ira Levins "Dødsfælden" og Harold Pinters "Old Times". Han er også en flittig forfatter, og hans seneste bog er "Liv og levelse", hvor operasangeinden Tina Kiberg fortæller om sit liv til Michael Moritzen.
BILLED-BLADET ønsker til lykke til en af de store i dansk teater.

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden