9. nov. 2012
Af af Mikkel Hyldebrandt og Miriam Meyer

Bliv smuk som kronprinsessens stylist

Anja Camilla Alajdi
Anja Camilla Alajdi
Foto: AOP
Anja Camilla Alajdi har en fornem stilling. Hun er nemlig Marys personlige stylist og har været med til at gøre hende til stilikon

At rådgive andre kræver et godt stil-overblik, og det må Alajdi siges at have. Hun ved nemlig, at god stil også kræver et velplejet ydre, og når det kommer til at vælge skønhedsprodukter, satser hun på det enkle og eksklusive. Her afslører hun, hvad hun har stående på badeværelseshylden og hvordan hun plejer sin hud til hverdag.

- Jeg er til helt enkel hudpleje og vasker mig i ansigtet om morgenen og som regel om aftenen. Jeg bruger Macs grønne ansigtsvask, men kan godt snyde lidt om aftenen og kun bruge koldt vand. Jeg er rigtig glad for skintonic. Lige nu bruger jeg en fra Tromborg, men Clarins og Vichy har også nogle gode bud. Scrub bruger jeg på ansigt og krop en gang om ugen. Her synes jeg, Karmamejus er rigtig gode. Og så synes jeg, Rudolph Cares body oil er perfekt til lige efter badet, hvor huden stadig er varm og fugtig, siger Anja Camilla Alajdi om sin hudpleje.

SE BILLEDER af en stilfuld Anja Camilla Alajdi

Hvad angår makeup, handler det ligeledes om at opnå et naturligt look. Med mørke, lange vipper og store flotte øjne, behøver Alajdi ikke at lægge en kompliceret makeup. I stedet vælger hun produkter, hun har tillid til og som fremhæver hendes træk.

- Til daglig bruger jeg øjenbrynsgelé og lipgloss. Ingen mascara, for jeg har heldigvis lange, tætte vipper fra naturens side. Bryngeleen fra Tromborg er den bedste, da mine øjenbryn kan godt ugle lidt og skal holdes på plads. Og så ser man visuelt friskere ud. Glossen er fra Kiehl's, der har en god farve, men jeg har ret mange. Skal jeg noget ekstra, bruger jeg en smule foundation fra enten Mac eller Bobbi Brown. Jeg synes, flydende makeup modsat mineralfoundation ser mere naturligt ud. Jeg bruger næsten aldrig øjenskygge, og hvis jeg gør, så skal det være lige til at 'smudge' på med fingeren. Skal jeg noget ekstra fint, så søger jeg professionel hjælp, og så kan der sagtens komme ekstra vipper og sådan på, så længe det ser naturligt ud, siger hun.

Når man som Anja Camilla Alajdi skal omgås de kongelige, skal man huske at dufte lige så godt, som man ser ud, og også det har stylisten helt styr på. Hun har fået lavet sin helt egen duft og satser ellers på en klassisk duft, man ikke kan gå galt i byen med.

- Jeg har lige haft en duftseance hos Marianne Tromborg, hvor jeg fik designet min egen duft. Helt fantastisk! Min 'egen' duft er customized med blandt andet noter af patchouli og orangeblomst, og den er mystisk og ikke helt forudsigelig. Ellers har jeg brugt Chanels bodylotion Coco Mademoiselle, der dufter helt anderledes på kroppen, og hvilken jeg altid har fået komplimenter for, siger hun.

Er du i tvivl om, hvordan du får din duft til at holde længst muligt? Så har stylisten et godt råd:

- Kom parfumen i håret eller i nakken, der hvor der afgives masser af varme. På den måde kommer du også allergi og sol i forkøbet, og du vasker duften ud igen.

Læs mere om: