3. jan. 2014
Af af Anna Johannesen

Datteren: Grevinde Anne Dorte ønskede selv at dø

Grevinde Anne Dorte af Rosenborg.
Grevinde Anne Dorte af Rosenborg.
Arkivfoto: Jeppe M. Jensen
Torsdag aften sov grevinde Anne Dorte stille ind på Gentofte Hospital. Hun blev 66 år.

Grevinde Anne Dortes tre døtre sad alle hos hende, inden hun torsdag aften stille sov ind i døden.

-Vi holdt om mor og kyssede hende farvel, siger Camilla af Rosenborg, 41 år, der sammen med sin tvillingesøster Josephine og lillesøsteren, Feodora på 38, nok var klar over, hvor det bar hen, men alligevel havde håbet, at deres mor endnu engang ville vinde kampen mod døden. Men denne gang slog kræfterne ikke til.

-Til sidst ønskede mor selv at dø, siger Camilla af Rosenborg, der ligesom sine søstre har støttet Anne Dorte de sidste svære måneder, hvor hun blev mere og mere svækket efter sin kræftsygdom.

At hun overhovedet klarede at komme videre efter sin elskede mand, greve Christian af Rosenborgs død i maj sidste år, betegner de tre døtre som ”fantastisk imponerende”.

Et smertefuldt farvel

De sidste timer på Gentofte Hospital blev naturligvis et smertefuldt farvel for Camilla, Josephine og Feodora, men senere fik de støtte af deres mænd og børn. Grevinde Anne Dorte elskede sine syv børnebørn, og det var også meget vigtigt for dem, der er i alderen 5 til 15, at få sagt et sidste farvel til deres mormor. Selv om det kneb gevaldigt med at holde tårerne tilbage.

Anne Dortes svigerinde, prinsesse Elisabeth, var også på hospitalet, ligesom en lille håndfuld af Anne Dortes og Christians nære venner gennem mange år.

Fredag sagde den nærmeste familie et allersidste farvel til deres elskede mor, svigermor og mormor i kapellet, hvorefter de sammen tog hjem til Sorgenfri for at støtte hinanden og planlægge bisættelsen. Den finder sted torsdag den 9. januar fra kirken i Kgs. Lyngby, hvor også grev Christians begravelse fandt sted.

Senere skal grevinde Anne Dortes urne nedsættes på kirkegården ved siden af sin mand.

Læs mere om: