Lørdag, 4. februar 2023 — af Marianne Singer

Grev Ingolf og grevinde Sussie efter festdag med kronprins Frederik: Det her er genialt!

Grevinde Sussie
Grevinde Sussie og grev Ingolf.
Foto: Hanne Juul
Grev Ingolf og grevinde Sussie er dybt imponerede over en ny udstilling om Kongeskibet Dannebrog, som de besøgte sammen med kronprins Frederik på åbningsdagen torsdag.

Det var en stor festdag, da kronprins Frederik sammen med grev Ingolf og grevinde Sussie i torsdags åbnede udstillingen "Kongeskibet Dannebrog" på Koldinghus i strålende sol.

Grevinde Sussie og grev Ingolf af Rosenborg. 
Grevinde Sussie og grev Ingolf af Rosenborg ankommer til Koldinghus.
Foto: Maria Tuxen for Koldinghus

Efter en række flotte velkomsttaler i Kirkesalen og dejlig sang fra Københavns Drengekor fik det fornemme selskab lejlighed til at beundre den 800 m2 store ruinsal på fire etager, der danner ramme om udstillingen, som formidler livet ombord på Kongeskibet.

Kronprins Frederik bliver vist rundt i udstillingen.
Foto: Maria Tuxen for Koldinghus

Genialt placeret

At se livet på kongeskibet gengivet henover fire etager gjorde stort indtryk på greveparret af Rosenborg. 

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

"Udstillingen er genialt placeret på hver etage, der svarer til et dæk på Dannebrog.

Øverst oppe kommandobroen, hvorfra der er udsigt til Koldingfjord. En film kører i baggrunden og gi’r beskueren det indtryk, at man selv sejler med.

På nederste “dæk” er Dannebrog braget igennem Koldinghus’ tykke mure. Hun ligger simpelthen ved kaj, det øjeblik man kommer ind; hvilken imponerende opbygning.

De mellemliggende dæk er en fuldstændig gengivelse af Kongeskibets indretning. Det eneste der mangler - når man befinder sig på agterdækket - er gravhundene, der pludselig kommer springende over de høje “dørtrin”. Det hele er meget naturtro opbygget, faktisk føles det som om man er med ombord", lyder det begejstret fra grev Ingolf og grevinde Sussie i et skriftligt svar til BILLED-BLADET.

Det første publikum møder i udstillingen er en 1:1-genskabelse af Kongeskibets stævn, der med en længde på 13,5 meter og en højde på 6 meter bryder gennem slotsruinens rustikke mure.
Foto: Maria Tuxen for Koldinghus
Den kongelige salon på kongeskibet gengivet på smuk vis i udstillingen på Koldinghus.
Foto: Maria Tuxen for Koldinghus

Udstillingen viser ligeledes en lang række genstande med tilknytning til Kongeskibet, for eksempel dronningens broderede puder til skibet, akvareller malet af Majestæten om bord og kronprinsen og prins Joachims matrostøj fra 1970’erne. 

Udstillingen er en nyopsætning og udvidelse af udstillingen ”KONGESKIBET DANNEBROG”, som kunne opleves på M/S Museet for Søfart i 2022. 

Kongeskibet Dannebrog blev bygget i 1931-1932 og tjener som officiel og privat residens for dronningen samt øvrige medlemmer af den kongelige familie, når de er på sommertogt i hjemlige farvande eller på oversøiske officielle besøg.

 

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden