Mandag, 13. august 2012 - af af Britta Bjerre/SØNDAG

Grevinde Alexandra: Jeg har ikke lyst til at få en toppost

Grevinde Alexandra af Frederiksborg

Grevinde Alexandra

Foto: Birger Storm/BILLED-BLADET
Der har været flere tilbud fra erhvervslivet, afslører grevinde Alexandra, men hun har ikke lyst til at få en toppost

Efter grevinde Alexandra og prins Joachim blev skilt i 2005, sagde Alexandra farvel til sin prinsessetitel, ligesom hun sagde farvel til det danske kongehus.

Hendes ikke længere så offentlige liv rejser dog alligevel ofte spørgsmålet: Hvad laver Alexandra egentlig?

- Bare fordi man ikke ser mig i et blad hver uge, betyder det ikke, at jeg ikke laver noget. Jeg passer mine protektioner, og det betyder meget for mig og optager en stor del af min tid. Derudover har jeg min bestyrelsespost, som også kræver tid. Og jeg er æresmedlem af en række organisationer, hvilket næsten kræver lige så meget tid som en protektion, lyder svaret fra Alexandra i et stort interview i SØNDAG.

Vil ikke repræsentere én virksomhed

Den Alexandra, der kom hertil fra Hongkong, var en karrierekvinde, og siden hun trådte ud af kongehuset, er der vedholdende blevet spekuleret i, hvornår vi ser hende på en toppost i erhvervslivet. Men de spekulationer kan fortsætte længe endnu.

- Jamen, jeg har ikke lyst til en direktørpost i erhvervslivet! Og det siger jeg, fordi jeg ikke kan og ikke vil repræsentere én enkelt virksomhed. Jeg har svært ved at se, at jeg som protektor for blandt andet Dansk Unicef Komité, Dansk Blindesamfund og Radiopigekoret også skulle sidde fra kl. ni til 17 hver dag hos en virksomhed. Det kan jeg ikke få til at hænge sammen. En bestyrelsespost måske eller konsulentarbejde, hvor jeg ikke skal tage en bestemt kasket på og sige: Jeg er 90 procent én virksomhed, og så er jeg 10 procent mine protektioner. Hvis jeg sad i én virksomhed, hvad skulle jeg så gøre med de protektioner og æresmedlemsskaber, jeg repræsenterer og med stor glæde har arbejdet med i 15-16 år? Skulle jeg bare lade dem stå? Skulle jeg bare sige, at de ikke er vigtige mere, siger Alexandra om de 13 foreninger, organisationer og sammenslutninger, som hun er protektor for.

Erhvervs-genet bliver tilfredsstillet

Derudover har hun siden 2007 siddet som bestyrelsesmedlem i den internationale afdeling af medicinalfirmaet Ferring Pharmaceutical. Og netop bestyrelsesarbejdet tilfredsstiller det, hun selv kalder sit erhvervs-gen.

- Der er stadig meget erhvervskvinde i mig, ja. Men mit erhvervs-gen får jeg tilfredsstillet, når jeg sidder til bestyrelsesmøder. Jeg har også sagt nej til en del tilbud, fordi jeg følte, at det ikke var lige dér, jeg skulle lægge mit navn, forklarer Alexandra.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden