19. maj. 2016
Af af Trine Larsen

Grevinde Alexandra sagde farvel

Grevinde Alexandra.
Foto: Birger Storm/BILLED-BLADET
Grevinde Alexandra blev hyldet for 15 års arbejde for Unicef. - Jeg vil stadig arbejde med samfundets svageste, understreger grevinde Alexandra.

Grevinde Alexandra rydder ikke alene op i sit private liv og begynder på en frisk - hun gør det også i sit arbejdsliv.

I dag sagde hun således farvel til godt 15 års virke som engageret protektor for Unicef, hvor hun har arbejdet for at sætte fokus på verdens svageste børn og deres trivsel.

- Jeg har nydt de 15 år i Unicef og alt det spændende arbejde, men jeg synes også, det nu var tiden til at takke af og fokusere på nogle andre ting - og give plads til nye friske øjne og ny energi, sagde en tydeligt berørt grevinde Alexandra.

Kort forinden havde generalsekretær i Unicef Danmark, Steen M. Andersen, bestyrelsesformand Alfred Josefsen og Unicef øverste chef, Anthony Lake, alle havde takket hende i dybtfølte takketaler ved Unicerfs årsmøde foran en fyldt sal.

Meld dig til BILLED-BLADETs nyhedsbrev og opdag en verden af fordele! Klik her!

- Kære Alexandra. Du har gjort en kæmpe forskel, sagde Alfred Josefsen bl.a og fremhævede grevinde Alexandras dybe engagement og store fokus, ligesom Unicef-chef Anthony Lake, der også deltog i konferencen Women Deliver, sagde, at grevinde Alexandra virkelig var en kvinde, der leverede.

Han takkede hende varmt for de 15 år, hvor resultaterne i Danmark er tidoblet og overskuddet til brug for verdens børn er 179,3 millioner kroner.

Læs mere om: