6. apr. 2018
Af Ulrik Ulriksen

Grevinde Alexandra skriver bog om lykke

Grevinde Alexandra
Grevinde Alexandra
Foto: Hanne Jull/BILLED-BLADET
I en ny bog, der udkommer til efteråret, fortæller grevinde Alexandra om den helt særlig form for lykke, hun har oplevet i Danmark.

Grevinde Alexandra er i gang med at skrive bogen ”Mit lykkelige land”, som udkommer i løbet af efteråret.

Værket er en kærlighedserklæring til Danmark og en helt personlig fortælling om at blive en del af et helt særlig fællesskab. I løbet af arbejdet med bogen har Alexandra rejst Danmark rundt. Grevinden har både været i Skagen, i Møgeltønder og på Christiania for at finde ud af, hvorfor danskere er så tilfredse med livet.

Alexandra fortæller om sin egen lykke

I bogen fortæller Alexandra desuden om, hvordan hun som 31-årig i 1995 oplevede at komme fra Hong Kong til Danmark, hvor hun blev en del af den kongelige familie og bosatte sig i Jylland på Schackenborg. Her var hun pludselig i et for hende meget fremmed miljø, som hun dog hurtigt blev en godt integreret del af. Grevinden reflekterer i den forbindelse over sin egen rolle som offentlig person og repræsentant for Danmark og fortæller om at være mor til to prinser og om sine helt egne forestillinger om lykken.

Grevindens kærlighedserklæring

”Mit lykkelige land”’ er overordnet ment som en meget personlig kærlighedserklæring til Danmark, og grevinden kommer undervejs også med overvejelser om, hvad der kunne true vores lykke. Noget, som i dag optager mange danskere på kryds og tværs af politiske overbevisninger.

Læs mere om: