2. maj. 2009
Af af Jan Bergman

Grevinde Alexandra som karrierekvinde

Grevinde Alexandra
Grevinde Alexandra
Foto: Alex Tran
Grevinde Alexandra har længe ønsket at arbejde mere med erhvervslivet og grevinden er nu klar til at spille en større rolle og styrke sin position som karrierekvinde.

Før Alexandra kom til Danmark i 1995, arbejdede hun otte år i Hong Kongs finansverden, men som prins Joachim kommende kone og prinsesse i Kongehuset, måtte hun træde ud af den rolle.

Siden skilsmissen i 2005 er grevinden i stigende grad blev mere og mere engageret i en erhvervskarriere, og i 2007 blev hun optaget som medlem af medicinalvirksomheden Ferrings bestyrelse.

Ifølge Berlingske Nyhedsmagasin er Alexandra for nylig blevet medlem af VL-gruppe 42 og har dermed fået sit første formaliserede erhvervsnetværk i Danmark.

- At indtræde i en VL-gruppe er for mig en glimrende måde at sige med fast stemme, at jeg er meget interesseret i erhvervslivet. Men noget af det vigtigste ved VL-grupper er, at man netværker, udtaler grevinden til Berlingske Nyhedsmagasin.

Trods grevindens engagement i erhvervslivet, finder hun stadig tid til at hygge sig med sine to sønner, prins Felix og prins Nikolai, sammen med hendes mand Martin Jørgensen.

Læs mere om: