6. mar. 2011
Af af Trine Larsen

Grevinde Alexandra spiste pighvar i buldermørke

Grevinde Alexandra af Frederiksborg
Grevinde Alexandra
Foto: Krestine Havemann
For at sætte fokus på Dansk Blindesamfunds 100-års jubilæum tog Grevinde Alexandra mod udfordringen.

Forventningerne var store, men de blev til fulde indfriet, da grevinde Alexandra og hendes mand, Martin Jørgensen, sammen med 45 andre, både blinde og seende spiste en fem-retters gourmet-middag i buldermørke på restaurant Støvlet Katrines Hus i Sorø. Anledningen var at sætte fokus på Dansk Blindesamfunds kommende 100-års jubilæum, og restauranten er én af flere, der i den kommende tid bliver mørkelagt for konceptet Dark Waiter.

- Det er utroligt, hvor meget det visuelle betyder. Jeg har hørt, at man har svært ved at smage forskel på rød- og hvidvin osv. Men denne aften er vi jo alle i samme båd, for ingen kan se. Og taber man noget eller vælter noget, er det ikke så pinligt, som hvis folk kunne se én. Her sidder vi alle og fumler os frem i mørket, siger Alexandra og tilføjer:

- Men selvom vi er fælles om oplevelsen og kan grine ad hinanden, så er det et alvorligt emne. Og det er dét, jeg gerne vil sætte fokus på. For i det daglige er de blinde og svagtseende alene i en mørk verden, og desværre er der 2.400 danskere, der mister synet hvert år, siger Alexandra.

Læs mere om: