9. jan. 2014
Af af Hanne Rask

Grevinde Anne Dortes kiste båret ud til tonerne af Love Me Tender

Grevinde Anne Dorte af Rosenborgs svigersønner Thomas Schmidt, Morten Rønnow og Mikael Rosanes var med til at bære kisten ud ved grevindens bisættelse.
Grevinde Anne Dorte af Rosenborgs svigersønner Thomas Schmidt, Morten Rønnow og Mikael Rosanes var med til at bære kisten ud ved grevindens bisættelse.
Foto: Martin Høien/BILLED-BLADET
Dronning Margrethe og prinsgemalen var med til bisættelsen af grevinde Anne Dorte af Rosenborg.

Det er syv måneder siden, de sidst stod der. Nu var de der igen. De tre tidligere komtesser af Rosenborg og deres familier. Ved Lyngby kirke. Og denne gang som forældreløse.

I maj begravede de tre piger deres far, grev Christian af Rosenborg, der var fætter til dronning Margrethe - i dag bisatte de deres mor, grevinde Anne Dorte.

Grevinden savnede sin mand

De tre sønderknuste piger bar dog deres sorg imponerende og bød venner og familie, dronning Margrethe og prinsgemalen velkommen til en gudstjeneste, der var præget af smil gennem tårer, for der var meget festligt at sige om grevinde Anne Dorte og det liv, hun har levet.

Hun var blot 66 år, da hun døde. Den 2. januar, sagde hun til sine døtre, at det ville blive i dag. Og det blev det.

Og det var en lettelse for grevinden, der længe har været syg, og som ikke mindst savnede sin mand gennem et langt liv.

Båret ud til tonerne af "Love Me Tender"

Hendes ældste barnebarn sang på smukkeste vis sangen ”You are beautiful” af James Blunt i kirken, mens hendes far, Mikael Rosanes, holdt en flot tale om grevindens liv.

Grevinde Anne Dorte blev båret ud af kirken til tonerne af Elvis Presleys ”Love Me Tender”, mens kirken, der var fyldt til bristepunktet langsomt blev tømt for gæster.

Tilbage lå et sandt blomsterhav og ikke mindst kranse fra samtlige medlemmer af den kongelige familie.

På båndet fra datteren Camilla og hendes familie stod der "Vi vil altid elske dig, hils far".

Læs mere om: